Caravana Imunis dedicată pacienţilor cu cancer vine la Cluj-Napoca

0
0
Patricia Rusu, nutriţionista Asociaţiei Imunis, va ţine un atelier despre gătitul sănătos. FOTO: Arhiva personală
Patricia Rusu, nutriţionista Asociaţiei Imunis, va ţine un atelier despre gătitul sănătos. FOTO: Arhiva personală

Asociaţia Imunis, prima asociaţie din România dedicată stilului de viaţă post-diagnostic al pacienţilor cu cancer, vine la Cluj-Napoca în prioada 20 – 21 august 2021. Asociaţia Imunis a pregătit pentru pacienţii oncologici două zile cu activităţi menite să le vină în ajutor în procesul de recuperare post-diagnostic.

ZIUA 1. WORKSHOP DE NUTRIŢIE SUSŢINUT DE PATRICIA RUSU ŞI COSMINA GRIGORE 

20 august, ora 17:00, Trovantland

Patricia Rusu este nutriţionista Asociaţiei Imunis, coach în nutriţie & wellness, specializată în nutriţie regenerativă, iar Cosmina Grigore este preşedintele Asociaţiei Imunis, supravieţitoare a cancerului de sân de 8 ani, pacient coach, specializată în stil de viaţă post-diagnostic şi creatoarea programelor Imunis pentru pacienţi şi pentru prevenţie. 

Structura workshopului: 

- Scurte lecţii de gătit reţete în funcţie de etapele de tratament 

- Tips & Tricks despre combinarea alimentelor

- Cum echipăm bucătăria post-diagnostic? 

- Care sunt sursele sănătoase pentru procurarea alimentelor? 

- Care sunt supraalimentele cheie în alimentaţia post-diagnostic? 

- Care sunt elementele care compun stilul de viaţă post diagnostic? 

- Sesiune Q & A dedicată pacienţilor. 

Invitate speciale: 

- Medic şi fost pacient care va discuta despre reconstrucţia mamară 

- Avocat care va aborda subiectul dedicat drepturilor pacienţilor. 

Asociaţia Imunis asigură 25 de locuri gratuite disponibile pentru pacienţii oncologici. Înscrierile se realizează prin e-mail pentrupacienti@asociatiaimunis.ro. 

ZIUA 2. DEMONSTRAŢII ANTRENAMENTE DRAGON BOAT, CAIAC ŞI SUP (STAND UP PADDLE)

21 august, ora 09:00, Yachting Club Tarniţa

Pe lacul Tarniţa vor avea loc antrenamente şi demonstraţii de dragon boat, caiac şi SUP (stand up paddle) ale echipelor Imunis Dragons şi Onco Paddle, coordonate de Marian Baban, vice-campion internaţional caiac-canoe. 

Imunis Dragons este prima echipă din România formată exclusiv din supravieţuitoare ale cancerului de sân. Echipa a fost lansată în 2020 şi este acreditată la nivel inernaţional de International Breast Cancer Paddlers Commission. 

Onco Paddle este un program de antrenamente pe apă special conceput pentru paicienţii din România cu toate tipurile de cancer, care doresc să folosească sportul ca parte din traseul lor post – diagnostic. Programul Onco Paddle cuprinde antrenamente de dragon boat, caiac, canoe sau SUP (stand up paddle). 

Scopul întâlnirii este de a crea şi în judeţul Cluj o comunitate de paciente care se antrenează şi care se pot alătura Imunis Dragons. 

Accesul este gratuit, în limita a 50 de locuri disponibile pentru pacienţi şi aparţinători. Înscrierile se realizează prin e-mai pentrupacienti@asociatiaimunis.ro. 

Paterenerii Caravanei Imunis sunt: Fundaţia Superbet, Roche, Bio Market, Saladmaster, Bolloga, Yachting Club Tarnita,  Ferma Steluta, PatriciaRusu.ro, Editura Niculescu, Thai, Altrient Romania, Club Sportiv Nauticii Titan, Galeriu & Partners PR, Panda Squad. 

Asociaţia Imunis

Asociaţia Imunis a fost înfiinţată în 2016, având ca scop continuarea proiectului inovator început de Cosmina Grigore în 2015 - Caravana Noul Pacient. Cosmina Grigore a primit tot în anul 2015 premiul Femeia Anului în cadrul galei organziate de Revista Avantaje pentru această iniţiativă fapt ce a responsabilizat-o să continue crearea de programe dedicate schimbării mentalităţii în ceea ce priveşte viaţa post diagnostic a pacienţilor cu cancer din Romania. 

Motto-ul Imunis este un îndemn adresat pacienţilor care vor să îndrăznească să îşi transforme viaţa în ciuda unui diagnostic atât de puternic: „Rescrie povestea” a fost special ales pentru a incuraja pacienţii să creadă şi să lupte. Toate programele Imunis sunt gândite astfel încât să le arate pacienţilor care sunt principalii piloni de schimbare de stil de viaţă pe care îşi pot construi transformarea. Lucrând alături de specialişti şi medici, Asociaţia Imunis răspunde nevoilor pacienţilor în ceea ce priveşte alimentaţia, psihooncologia, sportul, managementul efectelor adverse, apartenenţa la grupuri de suport, dreptul la muncă, la încadrarea corectă în grad de handicap, dar şi alte probleme cu care se pot confrunta pacienţii pe termen scurt, mediu si lung.

În 2020 Imunis a semnat un acord strategic cu Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse pentru a sprijini pacienţii şi tot în 2020 Imunis a creat prima echipă de Dragon boat din Romania formată exclusiv din  supravieţuitoare ale cancerului de san - Imunis Dragons, punând astfel Romania pe harta internaţională a acestei mişcări. Roche, Novartis, Fundaţia Superbet sunt doar o parte dintre sponsorii care susţin întreaga activitate a Asociaţiei Imunis. 

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite