Zeci de tone de ulei uzat, depozitate necorespunzător, descoperite de poliţişti la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 de tone de ulei uzat a fost descoperit depozitat necorespunzător în judeţul Călăraşi FOTO IPJ Călăraşi
23 de tone de ulei uzat a fost descoperit depozitat necorespunzător în judeţul Călăraşi FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii din Călăraşi au indisponibilizat 23.000 de litri de ulei uzat, depozitat în condiţii necorespunzătoare, în urma unei razii de amploare.

Acţiunea a urmărit prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase. De asemenea, conform IPJ Călăraşi, s-a avut în vedere şi modul de efectuare a operaţiunilor cu substanţe şi deşeuri periculoase, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici, în judeţul Călăraşi.

Astfel, la data de 6 aprilie, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din judeţul Călăraşi, a fost depistată o femeie, de 54 de ani, care în calitate de gestionar al unei societăţi comerciale ar fi depozitat în condiţii necorespunzătoare 23.000 de litri de ulei uzat. Substanţele se aflau în recipiente neetanşe, prezentând scurgeri semnificative pe sol.

De asemenea, femeia nu a putut face dovada unui contract pentru predarea uleiurilor uzate cu operatori economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare, valorificare şi/sau de eliminare. Aceasta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şeful Statului Major al SUA pledează pentru sporirea trupelor SUA în România

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia s-a retras complet din Kiev şi Cernigău. Putin „şi-a scurtat timpul la putere”, afirmă un apropiat al opozantului Serghei Navalnîi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite