Trei primării din judeţul Călăraşi, sancţionate de Garda de Mediu pentru modul de colectare a deşeurilor

0
0
Trei Primării din judeţul Călăraşi, amendate de Garda de Mediu pentru modul de colectare a deşeurilor FOTO Adevărul
Trei Primării din judeţul Călăraşi, amendate de Garda de Mediu pentru modul de colectare a deşeurilor FOTO Adevărul

Trei Primării din judeţul Călăraşi au fost sancţionate de Garda Naţională de Mediu pentru modul de colectare a deşeurilor. Amenzile aplicate însumează 45.000 de lei, anunţă news.ro.

Garda Naţională de Mediu verifică, în această perioadă, modul de colectare a deşeurilor în întreaga ţară şi atingerea ţintelor de reciclare. În urma controlului, trei primării din judeţul Călăraşi au fost amendate cu 45.000 lei.

 Garda Naţională de Mediu anunţă că a demarat un control la nivel naţional care urmăreşte să stabilească situaţia depozitărilor necontrolate, care este modul de colectare a deşeurilor municipale şi reciclabile, ce dotări există la capitolul precolectare şi cât de aproape se află primăriile de atingerea ţintelor de colectare selectivă.  

”A început o acţiune tematică, la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru verificarea modului de colectare a deşeurilor, atât municipale, cât şi selective, dotărilor existente şi trasabilităţii acestor deşeuri. 

Încercăm în cel mai scurt timp posibil să stabilim dacă UAT-urile şi-au îndeplinit ţinta de deşeuri reciclate valorificate, printr-un control încrucişat împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

 Acţiunile se vor finaliza, dacă este cazul, cu sancţiuni aplicate atât UAT-urilor, cât şi societăţilor de salubrizare, celor care se ocupă de valorificare delşeurilor şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor care vor fi depistaţi că aruncă necontrolat deşeurile”, a anunţat Marioara Artemis Gătej, comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu.  

Conform sursei citate au fost anunţate deja primele sancţiuni în valoare totală de 45.000 de lei, pentru trei primării din judeţul Călăraşi – Ulmeni, Curcani şi Olteniţa -, ca urmare a neconformităţilor constatate şi au fost impuse măsuri pentru remedierea deficienţelor. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Drama agricultorilor din România care nu vor avea un leu la pensie. „Vor banii zilnic, nici nu vor s-audă de contract“

EXCLUSIV. Ce spun experţii despre minorul care a lovit cu sălbăticie un alt tânăr: „Este violent prin natura lui“

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite