Starea tehnică a autovehiculelor, verificată în trafic. Au fost aplicate zeci de amenzi

0
0
Poliţia a verificat starea tehnică a autovehiculelor FOTO IPJ Călăraşi
Poliţia a verificat starea tehnică a autovehiculelor FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii rutieri au acţionat timp de două zile pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare şi echipamentele electrice; existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor.

De asemenea, a fost verificată corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, deţinerea certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală; plăcuţele cu numere de înmatriculare ale autovehiculelor confecţionate cu încălcarea standardelor în vigoare.

În cadrul acţiunii au fost controlate 45 de autovehicule, fiind aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale. 

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 25 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 11 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, 12 pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 2 pentru deficienţe ale sistemului de direcţie, iar restul de 13 pentru alte abateri. Totodată, au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 13 de certificate de înmatriculare.

Vă recomandăm şi:

Accident cumplit pe A2. A murit după ce a intrat violent cu maşina într-un parapet

Un tânăr, în vârstă de 35 de ani, a murit, iar alte 5 persoane au fost rănite într-un accident la Ulmeni

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite