Prognoza meteo: Vreme neobişnuit de caldă. Ce ne aşteaptă în perioada următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreme deosebit de caldă în următoarele zile pentru data din calendar. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă temperaturi de luna aprilie în mijlocul iernii. Nici în următoarele săptămâni iarna nu se arată. Până pe 2 martie sunt prognozate valori termice cu mult peste cele normale.

Duminică, 2 februarie, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul şi centrul ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse şi doar temporar noros în sud şi sud-est, unde ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse. La munte, mai ales în zona înaltă, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar temporar şi la cote mai reduse şi în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade.

La Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.

Luni, în vestul, nordul şi centrul ţării se anunţă ploi moderate cantitativ. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, mai ales noaptea. La munte, îndeosebi în zona înaltă, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar temporar şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 17 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 9 grade.

În Capitală, luni, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie slabă, trecătoare, va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate. 

Prognoza meteo săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării dar mai ales în extremitatea sudică a teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte.

Prognoza meteo săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, cu o abatere pozitivă mai accentuată în cele nord-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Prognoza meteo săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toată ţara, dar mai ales în extremitatea sudică a ţării şi în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare pe întreg teritoriul României.

Prognoza meteo săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată ţara. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general deficitar în toate regiunile.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite