Prognoză de coşmar. Bărăganul se pregăteşte pentru al doilea viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarnă de coşmar Foto:Adevărul
Iarnă de coşmar Foto:Adevărul

Viscolul şi ninsoarea se vor întoarce în Bărăgan, miercuri dimineaţă, iar codul portocaliu ne va da din nou bătăi de cap. Acesta este anunţul făcut de directorul ANM, Ion Sandu. În sudul şi sud-estul ţării de miercuri dimineaţă se instalează un nou episod de iarnă furioasă.



"În cursul zilei de miercuri va fi viscol puternic în sud-estul României, cu probabilitate mare vom avea cod portocaliu în mai multe judeţe din sud-estul ţării, iar în Oltenia va fi cod galben", a anunţat Ion Sandu.
În zonele vizate de avertizările meteo ce ar urma să fie emise marţi, 28 ianuarie, vântul va fi foarte puternic, urmând să atingă viteze şi mai mari de 80 km/h, şi este de aşteptat să se depună un strat de 30-40 de centimetri de zăpadă peste cel existent. De asemenea, joi noapte este posibil ca temperaturile să scadă foarte mult, spun meteorologii.

Să nu se plece la drum!

"Vor fi mai puţine probleme în timpul viscolelor dacă oamenii înţeleg să nu plece cu maşina. Prin urmare, miercuri şi joi până la prânz să nu se plece la drum. În toate judeţele din sud, cu 90 % probabilitate, mâine va fi emisă avertizare cod portocaliu şi dacă nu se va pleca la drum, autorităţile vor putea să intervină", a precizat Ion Sandu.
Nici gerul nu ne ocoleşte. După ce se potolesc ninsorile, vine frigul. În Bărăgan, mercurul din termometre va coborî până la minus 14 grade Celsius. De vinerea trecută şi până luni seară, Călăraşiul s-a aflat sub avertizare de cod portocaliu de viscol şi ninsori.

Vă recomandăm şi:

FOTO Iarnă neîndurătoare. Nămeţi cât casa în satele din Bărăgan

DN3, DN3A şi Autostrada Soarelui, blocate de nămeţi. Traficul este oprit şi pe 9 drumuri judeţene

Copiii zăpezii. Operaţiune dificilă pentru salvarea a două gravide din Dragalina

Convoaie de utilaje cu antemergător, în lupta cu nămeţii. Prefectul a dat ordin pentru deszăpezirea DN 3, de la Fundulea până la Lehliu

Viscolul pune lacăt pe toate şcolile din judeţul Călăraşi. Elevii rămân luni acasă

Prăpăd în Bărăgan. Viscolul a închis Autostrada Soarelui, 4 drumuri naţionale, 10 judeţene şi a lăsat în beznă 5.000 de oameni

UPDATE Accident în lanţ cu aproximativ 20 de maşini şi o persoană încarcerată. Traficul pe A2, închis temporar


 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite