Potop de amenzi pentru nerespectarea carantinei şi lipsa măştii de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale pentru verificarea respectării regulilor sanitare FOTO IPJ Ialomiţa
Controale pentru verificarea respectării regulilor sanitare FOTO IPJ Ialomiţa

În ultima săptămână, la nivel naţional au continuat acţiunile de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind verificaţi peste 37.000 de operatori economici şi aproape 510.000 persoane.

În cazul neregulilor constatate au fost aplicate 51.751 sancţiuni în valoare de 8.496.915 lei, cele mai multe (43.9 82 de sancţiuni, în valoare de 6.371.509 de lei) pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi a celor de protecţie individuală.

Alte 7.625 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţiile publice sau persoanele fizice a măsurilor privind organizarea/participarea la evenimente publice sau private, transportul persoanelor, organizarea programului de lucru ori în legătură cu restricţiile privind deplasarea persoanelor în valoare de 2.009.275 lei.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 25 de dosare penale în care sunt cercetate 27 persoane: 26 pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi una pentru fals în declaraţii, cu privire la motivul deplasării.

La acţiunile de control au participat, zilnic, peste 17.000 de cadre MAI (poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU), poliţişti locali, reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi ai autorităţilor publice locale.

Au fost verificaţi 37.005 de operatori economici, 1.671 operatori transport persoane, 68.179 obiective de interes (dintre care 27.134 restaurante/terase, unităţi de autoservire sau fastfood) şi 509.738 de persoane.

Au fost, astfel, identificaţi 202 operatori economici, 2 operatori transport şi 47.365 de persoane care nu respectau măsurile pentru prevenirea şi combaterea COVID 19.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV. Schimbarea ritualului botezului - măsurile anunţate de ÎPS Calinic: „Trebuie să apelăm la logică”

 

Medic de familie, în faţa elevilor de liceu despre pandemia de COVID-19: „Trăim într-o minciună indusă prin televizor“ VIDEO 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite