Pesta porcină a lovit a doua oară la un combinat de animale din Bărăgan

0
0
Pesta porcină a lovit din nou în judeţul Călăraşi FOTO Adevărul
Pesta porcină a lovit din nou în judeţul Călăraşi FOTO Adevărul

Pesta porcină loveşte din nou în judeţul Călăraşi! La combinatul Comsuin Ulmeni a fost confirmată prezenţa virusului ucigaş la animale, pentru a doua oră în ultimii doi ani.

Buletinul de analize a fost emis pe 17 septembrie de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Astfel  începând cu data declarării oficiale a bolii s-au dispus măsuri de restricţii în exploataţiile nonprofesionale şi cele comerciale din împrejurimile focarului. De asemenea, localităţile Spanţov, Stancea, Cetatea Veche, Olteniţa, Mitreni, Valea Roşie, Clăteşti au fost incluse în zona de supraveghere.

În octombrie 2019, aproximativ 5.000 de animale au fost ucise în localitatea călărăşeană Ulmeni, la complexul lovit de pestă.

Controlul şi combaterea bolii, inclusiv uciderea şi ecarisarea prin metoda alternativă de îngropare, va fi zilnic efectuată sub supravegherea veterinarilor. Până la stingerea oficială a bolii, pe teritoriul localităţilor: Ulmeni, Mitreni, Spanţov, Cetatea, Stancea, Clăteşti, Cetatea Veche este interzisă mişcarea suinelor, produselor şi subproduselor provenite de la acestea, cât şi a gunoilui de grajd.

 Mişcarea animalelor din celelalte specii va fi efectuată doar cu acordul DSVSA Călăraşi în baza notificării medicului veterinar de liberă practică de la nivelul localităţii

Vă mai recomandăm şi:

Octavian Jurma: „Impactul şcolilor asupra COVID îl aşteptăm abia săptămâna viitoare”

Viziuni diferite pe tema votului din Parlament pentru noua componenţă a Guvernului

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite