Pesta porcină africană închide temporar una dintre cele mai mari ferme din judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Autorităţile sanitar-veterinare au declarat focar de pestă porcină în comuna Florica, la una dintre cele mai mari ferme de creştere a porcilor din judeţul Buzău. A fost dispusă sacrificarea celor peste 8.200 de animale din exploataţie.

Proprietarii vor fi despăgubiţi de stat pentru animalele sacrificate, însă timp de şase luni în ferma cu zeci de angajaţi din zonă nu vor mai putea fi crescuţi porci.

„Ca urmare a confirmării unui focar de pestă porcină africană în exploataţia comercială industrială de suine deţinută de SC Agronicolescu SRL – Florica, situată în extravilanul comunei Florica, în cadrul şedinţei de joi, 02.09.2021, a Centrului Local de Combatere a Bolilor a fost aprobat planul de intervenţie pentru prevenirea răspândirii PPA”, transmite Instituţia Prefectului.

Ferma este una dintre cele mai mari din judeţ, iar după confirmarea virusului pestei porcine, toate cele 8.200 de animale vor fi sacrificate şi incinerate, pentru a se încerca evitarea transmiterii virusului şi mai departe de perimetrul fermei.  

Nu se cunoaşte sursa transmiterii virusului în fermă, una dintre cele mai moderne din judeţ, însă a fost identificat şi în câteva gospodării ale localnicilor din Florica, unde s-au aplicat aceleaşi măsuri drastice pentru prevenirea şi limitarea virusului pestei porcine.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinucidere

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite