Operaţie dificilă. O tumoră de 4 kg, extirpată cu succes din abdomenul unei paciente în vârstă de 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Laurenţiu Beluşică, unul dintre cei doi chirurgi care au realizat intervenţia FOTO Adevărul
Dr. Laurenţiu Beluşică, unul dintre cei doi chirurgi care au realizat intervenţia FOTO Adevărul

Intervenţie dificilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. Un caz de o complexitate deosebită a fost rezolvat cu succes de doi medici de top. Unul dintre ei este actualul director medical, dr. Laurenţiu Beluşică, venit la Călăraşi de câteva luni, iar celălalt, dr. Paul Gaşpar, un chirurg profesionist cu peste 8.000 de operaţii la activ.

Intervenţia de extirpare a unei tumori, a avut loc miercuri, 17 august. “Nefiind vorba de o intervenţie chirurgicală de rutină, astfel de operaţii se realizează foarte rar la un Spital Judeţean. Pacienta în vârstă de 50 de ani avea o tumoră abdominală ce cântărea 4 kilograme şi evolua de aproximativ 2 ani. Tumora a fost depistată prin examen clinic şi paraclinic efectuat la Spitalul Judeţean Călăraşi.

Operaţia a durat aproximativ 2 ore şi a decurs in condiţii de maximă siguranţă, iar în funcţie de rezultatul biopsiei se va stabili în continuare tratamentul ce trebuie urmat. În prezent, evoluţia post-operatorie a pacientei este obişnuită, aceasta rămânând sub observaţie pentru o perioada de aproximativ 10-12 zile de spitalizare”, a scris pe pagina sa de socializare, dr. Beluşică.

Medici de top

Dr. Paul Gaşpar activează din 1996 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti în 1989, iar de atunci a urmat cursuri intensive pentru a se specializa în chirurgie. În 2005 a stat trei luni la spitalul „Ichilov“ Tel-Aviv din Israel pentru a urma un program de training de chirurgie laparoscopică. Medicul este membru al Societăţii Române de Chirurgie, membru al Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică, iar referinţe despre acesta pot fi găsite şi „Enciclopedia personalităţilor din România“-ediţia 2008.

Conf. Dr. Laurenţiu Beluşică este şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. Dr. Dimitrie Gerota din Bucureşti” şi conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, iar din luna iunie este noul director medical al Spitalului Judeţean Călăraşi. Dr. Beluşică este are stagii de pregătire realizate în Occident în chirurgie laparoscopică. A lucrat la Strasbourg, care este centru de chirurgie laparoscopic european, poate că şi mondial, unde a făcut şase cursuri . De asemenea, a lucrat ca voluntar în Belgia, Italia, Grecia., iar în Anglia a lucrat ca angajat.
 

Vă recomandăm şi:

INTERVIU Dr. Laurenţiu Beluşică: „Medicii români să înveţe în Occident, apoi să se întoarcă în România“

Povestea băiatului de 12 ani, diagnosticat cu o tumoră rară a bazinului, salvat după ce i s-a montat un dispozitiv unic în lume

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite