O nouă provocare pentru pompierul care salvează copii. Ce cursă dură pregăteşte

0
0
Sebatian Ghioca, un călărăşean cu suflet mare FOTO Facebook/Sebastian Ghioca
Sebatian Ghioca, un călărăşean cu suflet mare FOTO Facebook/Sebastian Ghioca

Pompierul care ajută copiii aflaţi în dificultate nu se opreşte din a face fapte bune. După ce a participat la campionatul naţional de triatlon, unde a pedalat 180 de kilometri, Sebastian Ghioca  are în plan o nouă provocare.

"Am participat la campionatul naţional de triatlon pe distanţa lungă, X Man România, s-a desfăşurat la Oradea, pe 5 iunie. Aici am făcut echipa cu 2 prieteni, s-a înotat 3,8 km, pedalat 180 km şi alergat 42. Am terminat pe prima poziţie la echipe, totul pentru a oferi o şansă în plus copiilor cu afecţiuni neurologice grave.

 Îndemn în continuare oamenii cu suflet să doneze cât de puţin pentru a-i ajuta pe aceşti micuţi. Tot în această lună am în plan o nouă provocare. Încerc să fac un everesting, pe bicicletă, adică să adun elevaţie pozitivă până la înălţimea Everestului, 8.848 m. Voi urca de 6 ori Tranfăgărăşanul, plus o mică completare pe partea de nord, de la Cârtişoara până la Bâlea, totul realizat în scop umanitar", a explicat Sebastian Ghioca.

"Sper să vă conving să donaţi în continuare pentru cei 18 copii ai Fundaţiei care au nevoie de sprijinul nostru pentru a avea parte de recuperarea fizică. Ajută şi tu donând 2 euro/lună, prin SMS la 8844 cu textul ZILE. Fără ajutorul nostru, ei riscă să nu mai facă un  pas spre ziua de mâine!

Îmi doresc să vă conving să donaţi pentru că ştiu că fiecare gest contează şi nimeni în afară de tine, cel care alegi să nu îi abandonezi, nu le poate oferi această şansă. Tu, eu şi cei de la Fundaţie suntem singura lor şansă pentru o zi de viaţă în plus”, spune Sebastian. Donaţiile pot fi făcute accesând acest link: cid.galantom.ro

Fundatia Copii în Dificultate a înfiinţat în anul 1999, în Bucureşti, un centru rezidenţial special amenajat şi echipat care acordă găzduire, asistenţă medicală şi îngrijire personalizată, suport emoţional, terapie, socializare pentru copii cu boli neurologice grave.

Susţine cauza CID

Sebastian Ghioca susţine cauza micuţilor Fundaţiei Copiii în Dificultate, prin iniţierea şi desfăşurarea la evenimente sportive extreme, de anduranţă, îndrăzneţe şi dificile. Anul trecut, în plină pandemie, Sebastian Ghioca a decis să continue să lupte pentru Casa CID. A pedalat în 24 de ore peste 435 de kilometri pe Transalpina şi Transfăgărăşan şi a reuşit să contribuie la renovarea acesteia. Pe 5 iunie 2021, Sebastian a participat în calitate de ciclist alături de Echipa CID, pentru prima dată, la XmanRomânia – Long Distance (180 km – ciclism, 3.800m – înot Mihai Badea, 42,5 km – alergare Adrian Presuceanu).

La Oradea, pompierul din Călăraşi a pedalat aproximativ 180 km în 17 bucle, cu un timp limită de 8 ore. Alături de Mihai Badea şi de Adrian Presuceanu, Sebastian a luptat pentru a susţine şedinţele de recuperare a micuţilor din căsuţa CID.

 "În calitate de ambasador al lor dar şi de părinte, am cel mai puternic imbold pentru a nu mă opri să fac ceea ce fac. Pentru că binele se face în linişte, iar liniştea o regăsesc în binele făcut pentru ei", spune militarul din Călăraşi.

   Sebastian Ghioca, de 46 de ani, este subofiţer operativ principal în cadrul Compartimentului Monitorizarea Situaţiilor de Urgenţă şi Dispecerat - ISU Călăraşi, are o voinţă de fier atunci când vine vorba despre copii. 

Şi-a depăşit de fiecare dată limitele şi, chiar dacă eforturile fizice şi antrenamentele au fost istovitoare, bucuria că îi ajută pe prichindei a şters orice urmă de epuizare. Sebi, aşa cum îl ştie toată lumea, este părintele a trei băieţi (cel mai mare, student în anul I) şi de curând şi proapăt tătic al unei fetiţe. 

Vă mai recomandăm şi:

Doi poliţişti români din Regatul Unit, ameninţaţi cu concedierea după ce au petrecut un weekend în România. Acuzaţia care le-a fost adusă

Momentul în care se prăbuşeşte Cascada Bigăr VIDEO

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite