O mașină de pompieri ultramodernă la Garda de Intervenție de la Budești

0
Publicat:

O autospecială de stingere a incendiilor, cu o capacitate de 10.000 litri de apă, a ajuns la Garda de Intervenţie Budeşti. Mașina ultramodernă poate folosi tunul de apă și în timp ce se deplasează.

Mașina ultramodernă a ajuns la Budești FOTO ISU Călărași
Mașina ultramodernă a ajuns la Budești FOTO ISU Călărași

Autospeciala de stingere cu capacitatea de 10.000 litri apă face deja parte din tehnica de intervenție a ISU Călăraşi şi va fi operaţionaliztă de joi, 22 septembrie, la una dintre subunităţile Inspectoratului.

Conform ISU Călărași, autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor ce necesită cantități însemnate de substanțe, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Are tracțiune 6x6, poate folosi tunul de apă și în timp ce se deplasează, iar unul dintre multele avantaje este că poate fi alimentată direct din surse de apă fără presiune.

Autospeciala va fi încadrată de pompierii militari cu experienţă din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti.

100 km/h, viteza de deplasare

Această autospecială face parte dintr-un total de 200 autospeciale care sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

De asemenea, reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate pentru inspectoratul nostru, având în vedere că subunitățile operative încă dețin şi tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate”, a explicat plt.adj.șef Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași.

Autospeciale are o capacitatea a rezervorului de apă de 10.000 litri, iar cea a rezervorului de spumă este de 400 litri. Viteză maximă de deplasare este limitată electronic la 100 km/h, iar debitul maxim al pompei de refulare a apei este de 4.000 litri/minut.

Maşina este echipată cu tun de refulare apă şi spumă cu forma jetului reglabilă, un catarg telescopic cu robot de lumini. Autospeciala poate fi alimentată cu apă şi din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenţia are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanţă de hidranţi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite