FOTO Dunărea, văzută de pe bicicletă. Traseele turistice prind contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperirea celor mai frumoase zone de la Dunăre de către voluntarii Cycling Romania a pus la muncă autorităţile locale. Acestea s-au arătat deschise discuţiilor despre importanţa cicloturismului pentru dezvoltarea comunităţilor şi au promis o strategie prin care să poată atrage un număr mare de turişti pe malul românesc al Dunării.

Un prim pas a fost făcut de Consiliul Judeţean Călăraşi. „Am schiţat deja opt trasee care să lege Bucureştiul de Călăraşi, cu ieşiri spre Giurgiu şi Constanţa. Zona are multe de oferit cicloturiştilor şi există trasee cu grade de dificultate diferite. La confluenţa Argeş - Dunăre se află o zonă deltaică. În plus, mergând pe dig se poate zări o varietate de specii de păsări şi se pot face popasuri pentru pescuit”, a declarat Bogdan Georgescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

Probleme pe traseu

Frumuseţea locurilor din preajma Dunării a fostă însă umbrită pe traseu de o serie de probleme pentru voluntarii Cycling România. Tot drumul, pe trasee cuprinse între 80 şi 140 de kilometri zilnic, bicicliştii s-au „lovit” de o serie de neajunsuri. Drumuri asfaltate cu bandă de urgenţă foarte îngustă pe care nu se pot deplasa bicicliştii, sectoare de drum de calitate nepotrivită(asfalt peticit) şi lipsa locurilor de campare.

Voluntari români şi bulgari

Un grup de 32 de tineri voluntari români şi bulgari au parcurs aproximativ 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga trasee de cicloturism  de pe malul românesc al Dunării. Bicicliştii au pornit din faţa Consiliului Judeţean luni, 24 iunie, la ora 11.00. „Îi invităm alături de noi pe toţi ce pasionaţi de mersul pe bicicletă. Nu este o competiţie, este o plimbare prin care oamenii se pot bucura de natură şi se pot relaxa. În acelaşi timp, au posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere, de la atracţiile turistice din judeţ până la  producători locali. Credem că vizitele repetate ale bicicliştilor pot contribui la creşterea substanţială a economiei, după modelul altor ţări, precum Olanda.”, a declarat Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului.

Citeşte şi: FOTO Dunărea,  pe harta europeană a cicloturismului. Voluntarii pe biciclete vor străbate 7 judeţe riverane fluviului

Citeşte şi: „National Geographic” recomandă o plimbare într-o căruţă românească trasă de boi. Agenţii de turism clujeni spun că e greu să organizezi astfel de plimbări

Citeşte şi: FOTO Turism cu bicicleta. Frumuseţile Dunării, promovate de voluntarii Cycling România

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite