„National Geographic” recomandă o plimbare într-o căruţă românească trasă de boi. Agenţii de turism clujeni spun că e greu să organizezi astfel de plimbări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Car cu boi  FOTO: http://andreiciurcanu.wordpress.com
Car cu boi  FOTO: http://andreiciurcanu.wordpress.com

Ediţia în limba franceză a prestigioasei reviste „National Geographic” recomandă turiştilor, într-un număr special numit „101 circuite turistice“, o plimbare într-o căruţă trasă de boi şi plină de fân în România.

Numărul special al „National Geographic” din Franţa  oferă un tur al lumii pentru cele mai frumoase trasee şi itinerarii de neuitat, pe toate continentele. Îi va face pe toţi îndrăgostiţii de natură şi pe amatorii de excursii liniştite să viseze la călătorii, potrivit nationalgeographic.fr.

Plimbarea cu căruţa trasă de boi şi plină de fân este plasată alături de experienţe memorabile precum călătoria pe un vaport ancorat în portul jamaican Ocho Rios, într-un tuk-tuk parcat în faţa Palatului Regal din Phnom Penh ori într-un automobil Cadillac rulând pe legendarul drum Route 66 care traversează SUA.
Ediţia specială este împărţită în patru rubrici - "Frumuseţea litoralului", "Oraşe şi porturi", "Drumuri de parcurs" şi "Trasee montane".

Românii nu ştiu ce frumuseţi au

Agentul de turism clujean Traian Almăşan este încântat că o revistă de călătorii atât de faimoasă precum National Geographic face o astfel de recomandare. Însă consideră că ar fi greu de organizat o plimbare cu căruţa cu boi.

„Nu ar fi uşor să oferim turiştilor o plimbare într-o căruţă trasă cu boi deoarece în România mai sunt puţine căruţe trase cu boi“, afirmă Almăşan.

Acesta regretă că românii nu sunt conştienţi de ce ţară frumoasă au.

„Românii nu sunt conştienţi de frumuseţile pe care le au. Lucrurile pentru care turiştii vin la noi în ţară şi pe care ei le admiră, românilor le sunt indiferente“, spune Traian Almăşan.

Spre exemplu, pe Valea Târnavei Mari, unde are şi prinţul Charles o proprietate, li s-a explicat sătenilor că acolo trăiesc numeroase specii de păsări care nu mai există în altă parte a Europei. Asta ca să nu li se pară ciudat ţăranilor când vin turiştii şi se uită după păsări.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite