FOTO Turism cu bicicleta. Frumuseţile Dunării, promovate de voluntarii Cycling România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşenii sunt invitaţi la startul Turului de investigare a Dunării pe bicicletă. Luni, de Sânziene, 32 de tineri voluntari românişi bulgari vor parcurge aproximativ 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga diverse trasee de pe malul românesc al Dunării, între Călăraşi şi Naidăş, în perioada 24 iunie - 9 iulie. Startul va fi dat simultan din Călăraşi şi Oraviţa.

„Tinerii vor aduna informaţii despre trasee care se pot parcurge cu bicicleta şi vor căuta poveşti despre oameni şi gospodăriile lor, despre obiective turistice şi unităţi de cazare şi despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării. Acestea vor fi prezentate apoi pe un portal naţional de cilcloturism, menit să promoveze România drept destinaţie pentru cicloturism. România va fi, astfel, aşezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română şi engleză”, a precizat Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului. Din Călăraşi vor pleca 16 biciclişti ai echipei Cycling Romania, care se vor împărţi în patru grupuri, pe trasee cuprinse între 2 şi 10 km.

Nu este o competiţie, este o plimbare

Un grup de 32 de tineri voluntari români şi bulgari va parcurge aproximativ 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga trasee de cicloturism  de pe malul românesc al Dunării. Bicicliştii vor porni din faţa Consiliului Judeţean luni, 24 iunie, la ora 11.00. „Îi invităm alături de noi pe toţi ce pasionaţi de mersul pe bicicletă. Nu este o competiţie, este o plimbare prin care oamenii se pot bucura de natură şi se pot relaxa. În acelaşi timp, au posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere, de la atracţiile turistice din judeţ până la  producători locali. Credem că vizitele repetate ale bicicliştilor pot contribui la creşterea substanţială a economiei, după modelul altor ţări, precum Olanda.”, a declarat Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului.

Cei care se vor alătura voluntarilor pot contribui, aşadar, la descoperirea de noi trasee de parcurs cu bicicleta şi la promovarea punctelor de interes din zonă. În funcţie de nivelul de pregătire, se pot parcurge distanţe diferite, de la 2 km (Călăraşi – Pod), până la 10 km (Călăraşi-Chiciu) sau, şi mai departe, pe unul dintre traseele care vor fi investigate în judeţul Călăraşi.

Patru trasee de investigat

Din Călăraşi vor pleca 16 biciclişti ai echipei Cycling Romania, care se vor împărţi în patru grupuri. Un grup va merge spre Chiciu, spre sud, iar celelalte trei grupuri vor merge spre nord. Astfel, dortorii se pot alătura oricărui grup, în funcţie de experienţă:  Grup 1 – Călăraşi – Grădiştea – Ciocăneşti – Mănăstirea – Olteniţa,  Grup 2 – Călăraşi – Chiciu – drum dig – Mănăstirea – drum dig – Olteniţa,  Grup 3 – Călăraşi – Independenţa – Vlad Ţepeş – Zimbru – Valea Argovei – Mănăstirea,  Grup 4 – Călăraşi – Alexandru Odobescu – Bogata – Mănăstirea - Olteniţa.

Condiţii pentru participare

Bicicliştii care doresc să se alăture iniţiativei sunt rugaţi să se asigure că dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranţă. Casca de protecţie este obligatorie. Participarea este gratuită, iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Copiii sub această vârstă pot participa însoţiţi de părinţi. Înscrierile se fac trimiţând un mail la adresa stup@aroi.ro.

Citeşte şi: FOTO Ofertă turistică inedită: la o plimbare pe canalele Deltei, în canotca lui Patzaichin

Citeteşte şi: Plimbare pe biciclete în weekend

Citeşte şi: „National Geographic” recomandă o plimbare într-o căruţă românească trasă de boi. Agenţii de turism clujeni spun că e greu să organizezi astfel de plimbări

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite