Fonduri nerambursabile. Două drumuri judeţene care tranzitează 8 localităţi, modernizate cu 28 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 28 milioane de euro vor fi investiţi în repararea a două drumuri judeţene, proiectul finanţat cu fonduri europene fiind primul semnat pentru modernizarea infrastructurii rutiere. 62 km de drum din judeţul Călăraşi, vor fi reabilitaţi ceea ce va conduce la reducerea timpului de călătorie pe DJ 402 şi DJ 302 cu 40% şi, totodată, la creşterea siguranţei circulaţiei rutiere pe cele două cu 15%.


Perioada de implementare a proiectului este de 47 de luni de la data semnării contractului de finanţare, respective august 2017. Contractul a fost încheiat între Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reprezentată prin dr.ing. Liviu Muşat, director, în calitate de Organism Intermediar Regional pentru P.O.R. 2014-2020 şi Consiliul Judeţean Călăraşi, reprezentat prin ec. Vasile Iliuţă, preşedinte, în calitate de beneficiar al finanţării.

Valoarea totală a proiectului este de 128.868.255,92 lei (aproximativ 28,2 milioane euro), din care 125.788.430,89 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, diferenţa de 3.079.825,03 lei fiind contribuţia beneficiarului în implementarea acestuia.

24.000 de persoane, acces la drum reabilitat

“Durata de implementare a proiectului este de 47 de luni, prin intermediul acestuia urmând a fi modernizaţi şi reabilitaţi 61,75 km. de drumuri judeţene, populaţia deservită de infrastructură de drumuri modernizată (DJ 402+DJ 302) fiind de 24.403 persoane. Cele două drumuri judeţene DJ 402 si DJ 302, tranzitează 8 unităţi teritorial-administrative din judeţul Călăraşi (UAT oraş Fundulea si UAT comunele Curcani, Luica, Nana, Sărulesti, Sohatu, Tămădău Mare şi Belciugatele), UAT-urile fiind partenere în proiect”, a precizat preşedintele CJ, Vasile Iliuţă.

125 milioane de euro pentru Regiune Sud Muntenia

În cadrul celor două apeluri deschise pentru Prioritatea de investiţii 6.1, toate cele şapte judeţe ale regiunii Sud Muntenia au depus proiecte pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene. Harta cu cele trei trasee de drumuri judeţene din regiunea noastră propuse pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, care totalizează peste 330 de kilometri lungime, a fost anterior aprobată de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Prioritizarea acestor drumuri judeţene s-a realizat ţinând cont de legăturile la magistrala de transport TEN-T şi, de asemenea, de Masterplanul General de Transport al României. Prin această linie de finanţare, regiunii noastre îi sunt alocate fonduri nerambursabile în valoare de peste 125 de milioane de euro.

Vă recomandăm şi:

Şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean. Se dezbate modernizarea drumurilor DJ 402 şi DJ 302

Şedinţă ordinară, miercuri, la Consiliul Local. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară pe 20 ianuarie. Ce proiecte vor fi supuse dezbaterii

Consilierii locali, convocaţi în şedinţă ordinară pe 24 iunie. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Şedinţa extraordinară la Consiliul Judeţean. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite