Cum va fi vremea zilele următoare: ploi şi frig în aproape toată ţara. Când şi în ce zone începe să se încălzească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăvară cu vreme schimbătoare Foto:I.S.
Primăvară cu vreme schimbătoare Foto:I.S.

După o vreme superbă, cu temperaturi de vară în prima zi de Paşte, începutul de săptămână aduce schimbări majore de vreme. Luni, în a doua zi de sărbătoare, soarele continuă să ne răsfeţe, însă de marţi se răceşte accentuat. Temperaturile scad brusc şi cu 10 grade.

A doua zi de Paşte aduce vreme caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor. De marţi, spun meteorologii, vremea se va răci accentuat în toată ţara, valorile termice la amiază vor fi chiar mai mici decat mediile climatologice în majoritatea regiunilor.
Luni, 13 aprilie, frigul începe să-şi facă simţită prezenţa mai ales în nordul şi în centrul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază, când local în nord şi în centru şi doar izolat celelalte regiuni vor fi averse şi descărcări electrice.

Luni noapte vor fi precipitaţii la munte, în general ploi, doar la munte, la altitudini mari, va cădea lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului plouă local, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în sud-est. Vântul va sufla cu intensificări în zona montană şi în regiunile intracarpatice, dar trecător şi în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în depresiuni şi în Delta Dunării şi 23...24 de grade în sudul teritoriului.
 
Precipitaţii şi nebulozitate accentuată

Marţi, în Bărăgan avem nevoie de pardesiu. Temperaturile maxime vor atinge doar 12 grade, comprativ cu prima zi de Paşte când s-au înregistrat 24 de grade. În rest,  maximele fi cuprinse între 10 grade în nord şi 19 grade în sud-vest. Temporar nebulozitatea e mai accentuată şi vor fi precipitatii, slabe, mixte, în zona montană, iar local în sud şi est şi izolat în rest, va ploua.

Vremea începe să se încălzească uşor de miercuri în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10...11 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 20 de grade în sud-vest. Joi, soarele este generos şi vom avea parte de maxime cuprinse între 20 şi 23 de grade. În Călăraşi, mercurul din termometre nu va depăşi 21 de grade.


Vă recomandăm şi:

Se schimbă vremea: avertizare meteo de ploi, ninsori şi vijelii, în următoarele zile

Cum va fi vremea de Paşte: precipitaţii şi frig în aproape toată ţara. Ce zonă va fi ocolită de ploi şi cât de cald se anunţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite