Corina Bondi investeşte în educaţia tinerilor. Medicul din Călăraşi care i-a uimit pe americani a premiat olimpicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În decembrie 2014, dr. Corina Bondi, felicitată de primarul Călăraşiului Foto:Adevărul
În decembrie 2014, dr. Corina Bondi, felicitată de primarul Călăraşiului Foto:Adevărul

Prof. univ. dr. Corina Petre Bondi, stabilită de ani buni în Statele Unite ale Americii, fiică a Călăraşiului, elevă eminentă, a premiat cei mai buni copii din oraş care s-au calificat la faza naţională a olimpiadelor de fizică, biologie şi matematică.


Ea a anunţat anul trecut, atunci când a primit „Cheia oraşului” de la primarul Daniel Ştefan Drăgulin că va oferi o bursă şcolară elevilor din Liceul Teoretic Mihai Eminescu şi Şcolii Generale Nicolae Titulescu, care se vor califica la fazele naţionale ale Olimpiadelor de matematică, fizică şi biologie. În cele două instituţii Corina Bondi s-a format ca elev. La sfârşitul lunii martie, Corina Bondi s-a ţinut de cuvânt. A trimis acasă, la mama sa, câte 100 de dolari pentru fiecare elev strălucit. Banii au fost înmânaţi în cadrul festivităţilor de premiere organizate la cele două şcoli de prestigiu din Călăraşi.

Carieră spectaculoasă

Dr. Corina Petre Bondi a plecat în anul 2000 din Călăraşi, cu o bursă completă de şcolarizare în SUA. A studiat neuroştiinţa şi fizica la Muskingum University în statul Ohio(2000-2003), după care a urmat studiile de doctorat în Neurofarmacologie la University of Texan Health Science Center în San Antonio(2003-2009). Demonstrarea independenţei ştiinţifice s-a realizat pe parcursul a două postdoctorate desfăşurate în Departamentele de Neuroştiinţă(2009-2012), respectiv Medicină, Fizică şi Reabilitare(2012-1014) la University of Pittsburgh. Corina Bondi este autoarea a peste 30 de articole ştiinţifice în domeniul traumei cerebrale, schizofreniei, depresiei şi stresului cronic. Din 2014, dr. Corina Bondi este profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Pittsburgh.          

A primit "Cheia oraşului"

Anul trecut, pe 15 decembrie, Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a oferit, pentru reprezentarea cu cinste a municipiului Călăraşi la nivel internaţional, „Cheia oraşului” prof. univ. dr. Corina Bondi.  Recent, primarul Daniel Ştefan Drăgulin, a primit cu bucurie o scrisoare de la Corina Bondi în care spune:” În aceste două instituţii m-am format ca elev şi asa înţeleg eu să ajut, după puterile mele, comunitatea din care provin. Sper ca exemplul meu să fie urmat şi de către alţi absolvenţi din Călăraşi, oameni de afaceri sau politicieni locali deoarece consider că, investind în educaţia tinerilor, investim in viitorul nostru. În mod cert, este cea mai bună investitie posibilă!”
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Călărăşenii care au uimit lumea, în Cartea de Onoare a oraşului

Români cu care ne mândrim: povestea fotografului din Valea Jiului premiat în Marea Britanie

Inovaţia unui elev, premiată de Microsoft. Cristi Dragomir a creat ochelarii care îi ajută pe nevăzători să se orienteze

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite