Controale în pescării: Marfă expirată, comerţ fără emiterea bonului fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au acţionat pe raza judeţului  Călăraşi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ.

În cadrul acţiunii au fost verificate 7 societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea peştelui şi a produselor din peşte, una dintre acestea comercializând astfel de produse, pe raza municipiului Călăraşi, fără a emite bon fiscal.

La o altă societate comercială au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte normele sanitar-veterinare, fiind găsită cantitatea de 73 kg de peşte (speciile: novac, crap şi somon) oferită spre consum populaţiei cu termenul de păstrare expirat, conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 100/2004, fiind depăşite cele 72 ore de păstrare a peştelui proaspăt înainte de comercializare. 

Suspendarea activităţii comerciale

A fost confiscată suma de 1.200 lei şi cantitatea de peşte identificat, în vederea distrugerii de către reprezentanţii DSVSA, care vor aplica totodată, pentru neregulile constatate, măsura suspendării activităţii comerciale.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de fapte de natură economică, valoarea totală a amenzilor depăşind suma de 72.000 lei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite