Cea mai ieftină mâncare. Cum faci ciorba de lobodă perfectă, ingrediente secrete pentru un gust delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba de lobodă, un deliciu FOTO bucataras.ro
Ciorba de lobodă, un deliciu FOTO bucataras.ro

O mâncare delicioasă de primăvară este ciorba de lobodă. Ieftină, uşor de preprat, dar şi foarte sănătoasă. Dacă este preparată după reţete regretatului gastronom Radu Anton Roman, mâncarea iese  delicioasă.

Iată ce nota autorul despre acest fel de mâncare:

Toată România, din martie până prin mai, lasă deoparte orice tradiţie şi experienţă rafinat-regională pentru a se îneca în ciorba de lobodă (sau ştevie, măcriş, urzici, păpădie, podbal, untişor) un fluviu naţional. Simbol al primăverii, aceste buruieni au fost înzestrate de credinţa populară, pe bună dreptate, cu puteri magice. 

Ingrediente:

1 kg lobodă

1 litru borş 

200 ml iaurt 

1 ou

1 ceapă  

1 morcov 

 piper, sare (după gust)  

verdeaţă: leuştean 

 1 linguriţă hrean ras 

 1 căpăţână mică usturoi (asta-i contribuţie oltenească!) .

Mod de preparare:

Se spală bine loboda, se taie în tăieţei laţi. Se toacă ceapa, se rade pastă morcovul . Se pun toate astea la fiert cu piperul în 2 litri apă clocotită. După 30 de minute se acreşte cu borş, se adaugă usturoi pastă, sare – încă 1-2 minute de clocote. Se bate oul cu iaurt şi puţină zeamă de ciorbă. Se toacă leuşteanul. Se trage de pe foc, se drege cu iaurtul bătut şi hrean, se presară leuşteanul. 

Vă mai recomandăm şi:

Mesajul sfâşietor al Rebecăi Onoriu, fiica lui Gabi Luncă, după moartea mamei: „După 23 ani, din nou împreună!

A fost actualizată lista zonelor cu risc epidemiologic. Lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România - DOCUMENT

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite