Cazare pentru 35 de refugiaţi din Ucraina, oferită de Direcţia de Asistenţă Socială Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DGASPC Călăraşi se oferă să găzduiască 35 de refugiaţi din Ucraina FOTO Facebook/DGASPC Călăraşi
DGASPC Călăraşi se oferă să găzduiască 35 de refugiaţi din Ucraina FOTO Facebook/DGASPC Călăraşi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi pune la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina 35 de locuri de cazare. Este vorba despre două apartamente cu câte 4 camere şi o căsuţă de tip familial.

Totodată, instituţia se va ocupa de toate cele necesare, privind hrana, materialele igienico-sanitare, medicamente sau alte produse. 

De asemenea, DGASPC Călăraşi anunţă că este pregătită cu echipe mobile (psiholog şi asistent social) pentru intervenţii în situaţii de uergenţă în situaţii de abuz, neglijare şi alte forme de violenţă.

"În contextul conflictului armat declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, conflict ce a generat o criză a refugiaţilor ucrainieni ne exprimăm solidaritatea cu persoanele care fug din calea războiului şi caută protecţie la nivelul judeţului Călăraşi.

Astfel, la nivelul DGASPC Călăraşi am identificat 3 locaţii care pot reprezenta o oază de linişte temporară pentru copiii şi familiile lor sau pentru copiii neînsoţiţi care au nevoie de protecţie şi susţinere. Cele 3 locaţii sunt reprezentate de 2 apartamente cu câte 4 camere, fiecare situate în municipiul Călăraşi, şi o căsută de tip familial din comuna Ciocăneşti cu 5 camere, în aceste spaţii putând fi găzduite maxim 35 persoane.

Toate aceste imobile sunt în prezent neocupate şi dispun de condiţii decente de cazare, fiind racordate la utilităţi, în orice moment putând fi puse la dispoziţia refugiaţilor.

Din punct de vedere al intervenţiilor sociale de urgenţă, DGASPC Călăraşi este pregătită să intervină la nevoie, prin echipele mobile constituite deja pentru intervenţiile de urgenţă în situaţii de abuz, neglijare şi alte forme de violenţă, formate din psiholog şi asistent social, şi disponibile în regim de permanenţă. 

În eventualitatea ocupării acestor spaţii de către persoanele refugiate ne vom ocupa de toate trebuinţele necesare hranei, materialelor igienico-sanitare, medicamentelor, altor produse necesare. Ne exprimăm încă o dată solidaritatea şi asigurăm tot sprijinul nostru persoanelor greu încercate", au anunţat reprezentanţii DGASPC Călăraşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | A cincea zi a războiului din Ucraina. Kievul a mai trecut de o noapte critică, dar următoarele 24 de ore sunt cruciale, anunţă Zelenski

Război în Ucraina. Problemele legate de combustibil şi logistică frustrează avansul rusesc VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite