Călăraşi: Casa de Pensii, luată cu asalt pentru biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe cereri depuse decât biletele primite. Pensionarii din tot judeţul se înhesuie să-şi depună cereri pentru a merge la staţiune la tratament. Cele mai căutate staţiuni sunt: Căciulata, Mangalia, Olăneşti, Tuşnad şi Vatra Dornei.

Funcţionarii de la Casa de Pensii Călăraşi au înregistrat 1804 de cereri, însă biletele disponibile sunt 635dintre care 537 au fost deja date.. „În anul 2010 am avut 3750 de cereri şi bilete primite 2610. Au fost epuizate toate.

Anul acesta am primit mai puţine bilete , deşi cererile sunt multe. Avem 1804 de cereri până în luna mai, dar vom mai primi“, ne-a declarat Corina Boldea, consilier-asistent la Casa de Pensii.

Ca să fie siguri că vor obţine un loc într-una din staţiunile balneoclimaterice, pensionarii au obligaţia să depună cererile cu cel puţin 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet. „Prin cerere, solicitantul poate opta pentru cel mult trei staţiuni. Dacă a beneficiat de bilet balnear, în ultimii 2 ani, persoana respectivă nu mai are prioritate la obţinerea biletului. Pleacă în staţiune cei care nu au fost deloc. O vacanţă de 18 zile într-o staţiune îi costă pe oameni jumătate din cuantumul pensiei“, a adăugat Corina Boldea.

Rodica Prodan (53 de ani), pensionară, spune că până acum nu a fost la staţiune, iar anul acesta va merge. „Nu am fost până acum la staţiune, dar anul acesta o să merg. O să merg să îmi depun cerere să merg la Amara. Este mai aproape şi o să fac tratament cu nămol“, ne-a spus Rodica Prodan.

Multe cereri

Sunt însă şi categorii de pensionari care beneficiază de bilet gratuit, însă mulţi nu ştiu despre acest lucru. „Printre aceştia se regăsesc şi persoanele care beneficiază de Legea 118/1990, cei care au pensie de invaliditate, veteranii de război, văduvele acestora, dar şi persoanele cu handicap“, a precizat Corina Boldea. Acestea au întâietate la obţinerea unui bilet de tratament, doar dacă nu au fost plecaţi în anii anteriori. Hotărâtor este gradul de handicap pe care îl au şi cuantumul pensiei, la care se adaugă indemnizaţii şi alte prestaţii prevăzute de legi speciale. Pentru primul sezon de tratament, Casa de Pensii a epuizat în doar câteva zile stocul de bilete.

Următoarea serie se va distribui la începutul lunii septembrie, iar pentru luna august nu au niciun bilet alocat.„ Au fost bilete foarte puţine, comparativ cu alţi ani, iar solicitările au fost foarte mari. Zilnic, a fost aglomeraţie la ghişee pentru a obţine un loc în staţiune. Sunt mulţi pensionari de la ţară care vin şi ne întreabă când mai primim bilete“, a mai precizat Corina Boldea.

Repartiţie pentru lunile iunie-iulie

În anul 2010 nu au fost repartizate bilete de tratament pentru lunile iunie-iulie. „Anul acesta vom primi şi pentru lunile iunie şi iulie.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite