ADMITERE LICEU 2014 CĂLĂRAŞI Încep înscrierile. Elevii îşi aleg liceele, la care vor intra în funcţie de media de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razultatele, aşteptate cu emoţie de viitorii liceeni Foto:Arhivă Adevărul
Razultatele, aşteptate cu emoţie de viitorii liceeni Foto:Arhivă Adevărul

În perioada 4-8 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Elevii vor fi repartizaţi computerizat pe 15 iulie.

Pe 16 iulie listele cu absolvenţii repartizaţi vor fi afişate la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi. Între 17 şi 25 iulie, candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate.

A fost afişată ierarhia elevilor în urma examenului de Evaluare Naţională 2014. Un singur elev din judeţul Călăraşi a obţinut media maximă la admiterea la liceu. Este vorba despre Roxana Florentina Radu de la Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu". Ea a obţinut media 10 la examen. Ierarhia candidaţilor este publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit calendarului de admitere la liceu, în perioada 4-8 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Elevii vor fi repartizaţi computerizat pe 15 iulie, iar pe 16 iulie listele cu absolvenţii repartizaţi vor fi afişate la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi.

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 au fost făcute publice după rezolvarea contestaţiilor. După afişarea rezultatelor la Capacitate de vineri, elevii vor completa fişele de opţiuni pentru înscrierea a liceu.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2014 sunt disponibile şi online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, admitere.edu.ro, dar şi pe cele ale inspectoratelor şcolare din ţară, în 4 iulie.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

După afişarea rezultatelor la Evaluarea naţională 2014, între 4 şi 8 iulie, elevii împreună cu părinţii lor şi asistaţi de diriginţi vor completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu. Repartizarea computerizată a elevilor în învăţământul liceal va avea loc pe 15 iulie 2014, iar rezultatele vor fi publicate la avizierele liceelor, dar şi pe admitere.edu.ro/2014.

Vă mai recomandăm

ADMITERE LICEU 2014 Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Evaluarea Naţională

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri