A doua ediţie a Săptămânii prevenirii criminalităţii debutează cu ziua prevenirii delincvenţei juvenile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiuni preventive derulate în judeţul Călăraşi FOTO Adevărul
Acţiuni preventive derulate în judeţul Călăraşi FOTO Adevărul

A doua ediţie a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii” începe pe 2 octombrie la Călăraşi. Evenimentul implică organizarea unei suite de activităţi informativ-preventive, dedicate  oamenilor, atât în spaţii publice, cât şi întâlniri cu grupurile ţintă.


“Rolul nostru este deosebit de important în reducerea cauzelor care duc la comiterea de ilegalităţi, însă comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi luat toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit”, spun poliţiştii. Selectate în baza priorităţilor de acţiune ale Poliţiei Române pentru anul 2017, în toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Programul acţiunilor derulate de poliţişti

Astfel, luni, 2 octombrie, este ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, iar activităţile se vor desfăşura cu elevi ai şcolilor gimnaziale şi liceale din ţară şi din Capitală.

Ziua a doua, marţi, 3 octombrie, este destinată prevenirii victimizării minorilor, cu focalizarea mesajelor preventive pe prezentarea riscurilor la care se expun tinerii în mediul virtual.

A treia zi a săptămânii este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv furturilor din locuinţă, tâlhăriilor şi înşelăciunilor, infracţiuni cu impact deosebit mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi dedicată prevenirii violenţei în familie, menită să conştientizeze publicul larg asupra dimensiunii şi a consecinţelor de ordin legal, psihologic şi societal ale fenomenului, precum şi asupra modalităţilor de sprijin ale victimelor.

Manifestarea se încheie vineri, cu ziua siguranţei rutiere. Cetăţenii vor primi mesajele de prevenire a comiterii de accidente cu consecinţe grave, transmise de Poliţia Rutieră.
 

Vă recomandăm şi:

Distracţie de 1 iunie. Copiii au testat echipamentele Poliţiei Rutiere

Reţinut de poliţişti după ce a spulberat cu maşina două persoane pe zebră. Soferul vitezoman a fugit de la locul accidentului

Un şofer care a accidentat un pieton pe DN3B, reţinut de poliţişti. Suspectul a fugit de la locul faptei

Accident pe DN3 Bucureşti-Călăraşi cu două victime. O maşină scăpată de sub control s-a înfipt într-un copac

FOTO Accident pe DN3B, în satul Tonea. Se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a înfipt cu maşina într-un copac

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite