VIDEO Trei belgieni au ajuns la spitalul din Buzău cu toxiinfecţie, după ce au mâncat la un fast-food din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenta din Belgia a fost internată în spital
Adolescenta din Belgia a fost internată în spital

O adolescentă în vârstă de 17 ani, din Belgia, venită în localitatea Fundeni-Zărneşti, alături de alţi colegi voluntari, este internată la Secţia Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Buzău. Fata şi alţi doi colegi s-au prezentat la spital, ieri seară, după ce au acuzat dureri de stomac, greţuri şi vărsături.

UPDATE 15.35 În urmă cu puţin timp, alţi doi tineri belgieni s-au prezentat la Spitalul Judeţean Buzău. Tinerii, care prezintă simptomatologie digestivă, au fost aduşi cu ambulanţa iar în acest moment sunt consultaţi de către medicii de la Spitalul Judeţean. Cei doi tineri vor fi internaţi la Secţia Boli Contagioasă a Spitalului judeţean, acolo unde este internată, de aseară, şi colega lor.

Tinerii belgieni au sosit în urmă cu o săptămână în localitatea Fundeni-Zărneşti pentru ecologizarea comunei dar şi pentru activităţi educative, împreună cu elevii din comună. Cei 16 belgieni sunt cazaţi în incinta şcolii din localitate. 

Ieri seară, la puţin timp după ce au servit masa, mai mulţi tineri belgieni au acuzat dureri stomacale, greţuri şi chiar vărsături. O fată şi alţi doi băieţi s-au prezentat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. După ce au fost consultaţi de către medici, s-a luat decizia ca fata să rămână internată în spital, iar ceilalţi doi, pentru că simţeau mai bine, au refuzat internarea.  

Tinerii le-au povestit medicilor de la Spitalul Judeţean că la prânz au servit masa la un cunoscut fast-food din centrul municipiului Buzău, iar seara, au mâncat mazăre preparată chiar de ei din câteva conserve cumpărate de la un supermarket.

Tinerii belgieni sunt monitorizaţi în prezent de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, care au început şi o anchetă epidemiologică.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite