Un cămătar a strâns 100.000 de euro, într-un an, doar din dobânzile incredibile

0
Publicat:

Polițiștii din Buzău au demarat o anchetă în cazul unui individ acuzat de cămătărie. Bărbatul, de 43 de ani, din comuna Viperești, percepea dobânzi exorbitante și recurgea la amenințări și violență asupra celor îndatorați de el. Bărbatul a fost inițial reținut, iar ulterior a fost prezentat instanței, care a admis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cămătarul a rămas fără mașina de 40.000 de euro. SURSA IPJ Buzău
Cămătarul a rămas fără mașina de 40.000 de euro. SURSA IPJ Buzău

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Buzău, în ziua de 7 decembrie 2023, „polițiștii din cadrul Poliției oraș Pătârlagele, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Viperești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de camătă”.

Din cercetări a reieșit că, din luna decembrie 2022 până în prezent, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, pentru care ar fi perceput ulterior dobânzi.

„În cursul lunilor, prin amenințări cu acte de violență, ar fi încasat de la persoanele împrumutate dobânzi de aproximativ 100.000 de euro. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri. Totodată,  a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 40.000 de euro”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

În cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. În urma prezentării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul bărbatului reținut pentru camătă.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite