Cum fac unii bani din statul la coadă. Fenomenul, semnalat la Serviciul de Permise și Înmatriculări Buzău VIDEO

0
Publicat:

Statul la coadă a devenit sursă de câștig pentru cei mai inventivi dintre semenii noștri, iar Serviciul de Permise și Înmatriculări din Buzău este o mină de aur în această perioadă. Un loc bun pe listele întocmite ad-hoc înainte de deschiderea ghișeelor să vinde cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei. Prefectul județului a aflat despre această practică și a luat măsuri.

Zeci de buzoieni se aflau dimineață în curtea Serviciului pentru Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor ca să ajungă primii la ghișee. Unii au venit cu noaptea în cap, de la ora 2.00, în condițiile în care instituția se deschide la ora 8.00.

Primul venit a fost un bărbat din comuna Vadu Pașii, care a ajuns înainte de ora 3 dimineața. Așa cum știa că se procedează, a întocmit o listă cu următorii sosiți în curtea unității, listă care până la ora 8.00, la începerea programului, ajunsese să aibă aproximativ 60 de nume. Socoteala i-a fost stricată de prefectul județului.

„Anumiți cetățeni care veneau de la ora 3 sau 4, întocmeau liste neoficiale pentru care apoi veneau și solicitau să aibă acces la ghișeu în baza acelei liste”, spune inspectorul Gabriel Ioniță, șef Serviciului Înmatriculări Buzău.

Prefectul județului a schimbat regulile de acces în instituție. Astfel, intrarea se va face în ordine alfabetică, și nu pe liste întocmite înainte de începerea programului. Asta, după ce s-a aflat că locurile de pe liste erau vândute cu prețuri între 50 și 100 de lei.

„În spatele intenției noastre de a deschide acest ghișeu unic se proliferase o practică cel puțin neortodoxă, ca să nu-i spun altfel, și sunt tranzacționate acele locuri pe listele ce se întocmeau noaptea”, declară Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău.

Chiar dacă au fost și nemulțumiri, oameniii aflați la coadă s-au conformat noilor reguli. Chiar dacă unii au venit în toiul nopții în speranța că vor ajunge primii la ghișee.

„Chestia cu ordinea alfabetică nu mi se pare ok. Pentru că nu știm cum să venim dimineață. Eu sunt la litera S, dau un exemplu. Dacă cel cu litera A vine după mine îl bagă în fața mea”, ne-a spus un cetățean.

Holurile Serviciului de Permise și Înmatriculări Buzău sunt mereu aglomerate, din cauza numărului mic de funcționari raportat la volumul tranzacțiilor cu mașini. Numai în municipiul Buzău au fost înmatriculate anul acesta peste 6000 de autovehicule.

În instituție funcționează trei ghișee, dintre care două pentru persoanele care își fac programare online. Însă și aici timpul de așteptare este unul foarte mare. Pentru a ajunge la ghișeu, oamenii fac programări cu două luni înainte.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite