Sute de turiști vizitează Vulcanii Noroioși, scoși din case de temperaturile ridicate VIDEO

0
Publicat:

După mesele îmbelșugate din zilele de Crăciun, oamenii au simțit nevoia de mișcare în aer liber și s-au bucurat de razele soarelui, într-un peisaj de poveste, ca cel de la Vulcanii Noroioși.

Este în obiceiul multora ca, după festinurile copioase, să iasă la plimbare. Cum nu au găsit zăpadă nici măcar la munte, mulți români s-au gândit ca nu ar fi rău să facă o vizită la Vulcanii Noroioși, din județul Buzău.

Rezervația naturală este unică în România și atrage an de an mii de turiști din întreaga lume.

Sute de oameni s-au bucurat de o vreme de primăvară printre conurile de pământ din care erup sub presiunea gazelor de la peste 3.000 de metri adâncime, noroi argilos care se prelinge apoi pana la baza vulcanilor.

„În a doua zi de Crăciun am plecat să ne relaxăm, să mai facem mișcare. Ar trebui să fie mai multă populație, să vadă ce avem în țară, să promovăm”, ne-a declarat un turist.

„Avem foarte multe locuri frumoase, indiferent că e Crăciun sau Paște”

Unii dintre vizitatori au străbătut sute de kilometri pentru a vedea minunea din Ținutul Buzăului, parte a Geoparcului UNESCO. Alții se bucură de fiecare dată când ajung aici, mai cu seamă după sărbători, când simt nevoia de mișcare.

„Recomandăm să ne vedem țara, pentru că avem foarte multe locuri frumoase, indiferent că e Crăciun, că e Paște”, ne-a declarat o turistă din București.

În ultimii ani, turiștii și-au făcut un obicei din a vizita Vulcanii Noroioși în perioada sărbătorilor de iarnă. Trebuie însă să respecte niște reguli de bază la intrarea în rezervație.

„Sunt oameni care vin pentru prima oară, alții care vin pentru a zecea oară. Ori au musafiri care au venit din altă parte și-i aduc să vadă vulcanii”, spune Dumitru Roșu, custodele rezervației

Vulcanii Noroioşi sunt împărţiţi în patru locaţii: La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu. Pâclele Mari acoperă o suprafață totală de 15 hectare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite