Cornelia și Lupu Rednic, sărbători în familie. „Nu o să mai plecăm niciodată de Crăciun”

0
Publicat:

Pentru Cornelia și Lupu Rednic, decembrie este cea mai încărcată perioadă din an. Nici nu apucă să-și tragă sufletul după un spectacol, că soții Rednic pornesc iar la drum, pentru a-și bucura fanii. 

image

Prezenți în Buzău pentru un concert de colinde, cei doi interpreți din Maramureș au ținut să ne împărtășească amintiri legate de cea mai frumoasă perioadă a anului.

Cornelia și Lupu Rednic sunt printre artiștii emblematici ai sfârșitului de an. Îmbrăcați în frumoasele straie maramureșene, cei doi sunt sarea și piperul spectacolelor de colinde. Acestea le sunt piesele cele mai dragi din repertoriu, deoarece le aduc aminte de copilărie.

„Când am crescut mai măricel, eram cu fete și cu băieți la colindat. Când am fost și mai măricel, la 18, 19 ani, înainte de armată, mergeam cu formații, cu ceteră, zongură, dobă, fiecare cu drăguța lui, cum era la sat”, ne spune Lupu Rednic.

image

Soții Rednic au petrecut Ajunul în mijlocul fanilor din Băile Govora, iar în a doua zi de Crăciun au cântat în orașul Ineu. În sfânta zi a Nașterii Domnului Isus, și-au dedicat puținul timp liber exclusiv celor dragi din familie. În această perioadă, se gătește mult în casa soților Rednic, iar sarmalele sunt doar câteva dintre bunătățile pregătite în familie.

„Gătim împreună și ne place să facem coaste fripte cu cârnați.  Soacră-mea pregătește un sos de hrean cald extraordinar de bun. Facem zeamă de varză murată, de curechi cu afumătură, din nou o tradiție în casa noastră”, spune Lupu Rednic.

image

În această perioadă, Cornelia și Lupu Rednic au aproape zilnic spectacole în care îmbină colindele și cântecele populare din Maramureș. Cei doi mărturisesc că nu vor să mai fie departe de țară, în cea mai frumoasă perioadă a anului, chiar dacă au rămas cu impresii deosebite după ultimul periplu de Crăciun în Statele Unite.

„Nu o să mai plecăm niciodată de Crăciun. Avem o amintire frumoasă de la Cleveland, ne-au așteptat la biserică și a căzut curentul. Eram cu instrumentele tradiționale, cum am fost pe scenă, și am început să colindăm. A plâns toată lumea, au aprins lumânări. Au colindat cu noi, la rece”, povestește Cornelia Rednic.

Cornelia și Lupu Rednic formează unul dintre cuplurile cele mai apreciate din showbiz. S-au cunoscut în urmă cu peste trei decenii și, de 28 de ani, fac echipă atât pe scenă, cât și acasă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite