Sirenele din Buzău au anunțat cutremur în două școli gimnaziale. Copiii au fost scoși din clase VIDEO

0
Publicat:

La Buzău, în „miercurea sirenelor”, la două școli gimnaziale au avut loc exerciții de intervenții în caz de cutremur. A fost vorba despre o simulare programată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

Miercuri, a sunat sirena de alarmă la două școli gimnaziale din municipiul Buzău. Sute de copii au fost evacuați după ce un sesism a zguduit clădirile școlilor. A fost vorba, din fericire, doar despre scenariul unui exercițiu pus la cale de ISU Buzău.

La Buzău, semnalele acustice au pornit după ora 10.20.  Sunetele emise de sistemele de alarmare montate pe blocuri rezidențiale sau pe acoperișul unor clădiri publice anunță un atac aerian ori un dezastru natural.

Din fericire, miercuri, a fost doar o simulare. În intervalul orar cuprins între 10.00 și 11.00, s-au testat echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. La nivelul județului Buzău, există 136 de asemenea sirene, în 79 de localități, cele mai multe fiind în municipiul Buzău.

În același context, miercuri, tot între orele 10.00 și 11.00, la școlile gimnaziale nr. 7 și nr. 11, din municipiul Buzău, au avut loc ample exerciții de simulare a unui cutremur.

Alarma care anunța seismul a sunat în timp ce elevii celor două școli din Buzău se aflau la orele de curs. În câteva secunde, la îndrumarea cadrelor didactice, toții elevii din școală s-au adăpostit sub bănci. După ce cutremurul s-a oprit, însoțiți de dascăli, sute de elevi s-au deplasat pe terenul de sport din curtea școlii.

Exercițiul a fost unul complex, spun specialiștii din cadrul ISU Buzău. La câteva minute după presupusul seism, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au sosit la fața locului, pentru a interveni în sprijinul persoanelor rănite. Potrivit scenariului, două persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite