Salariații din învățământ somează Guvernul: „Acțiunile de protest se vor extinde în toată țara“ VIDEO

0
Publicat:

Salariații din învățământ au protestat, joi, 16 martie 2023, la Buzău, deoarece, spun ei, Guvernul continuă să le încalce mai multe drepturi. Acțiunea de protest a avut loc în fața Prefecturii.

Lipsa de reacție a guvernanților față de revendicările federațiilor din educație i-a înfuriat pe sindicaliști din învăţământ, care iau în calcul declanşarea unor proteste mult mai ample, inclusiv grevă generală.

Joi, 16 martie 2023, începând cu ora 12.00, circa 350 de salariați ai școlilor și grădinițelor din județul Buzău au protestat în faţa Prefecturii Buzău. Dotaţi cu pancarte şi fluiere, manifestanţii le-au transmis reprezentanţilor Guvernului în teritoriu că au ajuns la limita răbdării.

Acțiunea de protest a avut loc ca urmare a nemulțumirilor generate de lipsa de reacție a guvernanților față de revendicările federațiilor din educație din ultimii ani. În decembrie, anul trecut, a avut loc cel mai recent protest al cadrelor nedidactice din școli, însă fără niciun efect concret.

Protestul de la Buzău FOTO Iulian Bunilă
Protestul de la Buzău FOTO Iulian Bunilă

Sindicaliștii din învăţământul buzoian iau în calcul declanşarea unor proteste mult mai ample, inclusiv grevă generală, în cazul în care autorităţile centrale nu vor răspunde pozitiv la solicitările lor.

„Acordarea sporului pentru condiții de muncă ar aduce, în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic și social, un plus, oricum nesemnificativ, la veniturile extrem de mici ale colegilor noştri - personal nedidactic. Somăm Guvernul României să aplice legislația în vigoare, fără a face discriminări între salariații bugetari! În caz contrar, anunțăm că acțiunile de protest se vor extinde la nivelul întregii țări, inclusiv în fața sediilor instituţiilor cu putere de decizie din Bucureşti”, a transmis Ion Dobre, liderul SIP Buzău.

În timpul protestului, o delegație a sindicaliștilor din învățământul buzoian a mers la reprezentantul Guvernului în județ, pentru a-i preda un memoriu în care erau prevăzute toate revendicările, document care apoi să fie trimis Ministrului Educației. Prefectul Daniel Țiclea crede că revendicările sindicaliștilor din învățământ sunt rezonabile.

Protestul organizat de Sindicatul Învățământului Preuniversitar „Prof. Ion Neacșu” Buzău  s-a desfășurat după terminarea orelor de program, pentru a nu exista motive ca aceia prezenţi să fie sancţionaţi disciplinar de către directorii școlilor și grădinițelor unde lucrează.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite