Restaurant cu specific brazilian, deschis în Buzău de un fotbalist care a jucat la AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcus a deschis recent un restaurant în Buzău
Marcus a deschis recent un restaurant în Buzău

România este ţara în care un cunoscut fotbalist brazilian, care a jucat la AC Milan iar acum evoluează în prima ligă din Israel, a ales să pornească o afacere. Marcus Diniz şi soţia sa, buzoiancă, au inaugurat primul fast-food brazilian din ţara noastră.

După ce va renunţa la cariera de fotbalist, Marcus se va muta definitiv în România şi va dezvolta lanţul de restaurante chiar şi peste hotare.

Marcus Diniz este un nume cunoscut în fotbalul mare. Fundaşul de 34 de ani, fost jucător la AC Milan, evoluează acum în Israel. De trei ani, Buzăul este casa brazilianului, unde s-a stabilit împreună cu Loredana, soţia, şi fiul lor, Matheus. 

Povestea de iubire a celor doi tineri a început cu 12 ani în urmă. „La acea vreme, Marcus juca la Livorno, în Italia. La un moment dat, el a venit să cumpere o maşină la mine la job, unde lucram ca vânzătoare de autoturisme, şi aşa ne-am cunoscut. A urmat o prietenie strânsă”, povesteşte Loredana. 

Buzoianca şi iubitul ei, Marcus, s-au stabilit în România, la Buzău, imediat după ce au făcut nunta. Brazilianul este însă mai mult plecat în Israel, la clubul Maccabi Petah Tikva, unde este legitimat.

„În acest moment, eu aş fi vrut foarte mult să vin să joc aici, acasă, dar e greu pentru că sunt cetăţean extracomunitar. Noi suntem împreună de mulţi ani dar ne-am căsătorit abia acum trei ani”, spune Marcus Diniz. 

buzau

Sursa foto: Iulian Bunilă

Pentru că îşi va încheia cariera sportivă peste doar câţiva ani, brazilianul tocmai a pornit o afacere, împreună cu soţia lui, pe care vrea să o dezvolte chiar şi dincolo de graniţe. 

Vorbim despre restaurnuntul ”Brazuca”, un concept care îmbină mâncarea exotică sud-americană cu muzica şi voia bună. Practic, este vorba despre un fast-food cu produse naturale şi sută la sută braziliene.

buzau

Sursa foto: Iulian Bunilă

Chef Paolo este unul dintre preţioşii angajaţi ai primului fast-food brazilian din regiune. Când a ajuns în România, a fost uimit să constate câte asemănări sunt între bucătăriile celor două ţări. 

Toate preparatele sunt din carne de porc, vită şi pui, gătite de doi bucătari aduşi de peste ocean. ”Noi gătim aici ceea ce în Brazilia numim churrasco. Preparăm sandvişurile cu această carne, făcută în stil brazilian de către bucătarii mei, tot brazilieni”, spune Marcus Diniz.

buzau

Sursa foto: Iulian Bunilă

Loredana şi Marcus au planuri mari în România. În primul rând, vor să-i ofere fiului lor, Matheus, un viitor fără griji, orizont din care, clar, nu va lipsi fotbalul. Băiatul de 11 ani vrea să-i calce tatălui pe urme iar primul pas l-a făcut când a devenit elev al Liceului cu Program Sportiv din Buzău.

Peste doi ani, Marcus Diniz vrea să obţină cetăţenia română apoi să urmeze o carieră de antrenor în fotbalul românesc, pentru a fi alături de familie.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite