Purtarea măştii de protecţie în spaţiul public a devenit obligatorie în municipiul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luni, 6 aprilie 2020, purtarea măştii de protecţie în spaţiul public a devenit obligatorie în municipiul Buzău. Acolo unde nu se poate, pot fi folosite alte materiale de protecţie.

Aceasta este doar una dintre măsurile luate de către Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Buzău pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

Astfel, în toate mijloacele de transport în comun (autobuze, microbuze şi taxiuri, precum şi in toate locurile publice (spatii comerciale, farmacii, piete agroalimentare, institutii publice, şantiere în lucru,) purtarea mijloacelor de protectie a gurii si nasului este obligatorie. 

De asemenea, desfăşurarea oricărei activităti de productie sau servicii se va desfăşura obligatoriu numai cu purtarea dispozitivelor de protectie a gurii şi nasului de către toti salariatii. 

”Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipui de protecţie care să acopere nasul şi gura”, explică viceprimarul Ionuţ Apostu printr-o postare pe Facebook.

”Art. 1. în toate mijloacele de transport în comun (autobuze, microbuze şi taxiuri) şi în toate locurile publice (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere în lucru, etc) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii si nasului este obligatorie”, se precizează în Hotărârea Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă nr 6/06.04.2020.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a mai instituit obligaţia asociatiilor de proprietari din municipiul Buzău de a asigura paza, mentenanta si alimentarea permanenta a dozatoarelor cu dezinfectant amplasate la intrarea în scările de bloc pe cheltuiala proprie. 

Nu în ultimul rând, în perioada 17-18 aprilie, premergatoare Sfintelor Pasti, compania de transport public Transbus Buzău, va avea program normal de transport, astfel încât să acopere necesarul de transport, într-un mod suficient şi pentru intervalul orar 11:00-13:00 destinat persoanelor cu vârsta peste 65 ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite