VIDEO Reacţia unor infirmiere la vederea  primului pacient cu Covid-19 adus în spitalul din Râmnicu Sărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Un bărbat confirmat cu Covid-19 a fost adus duminică seară la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. El a revenit din Germania şi a stat o perioadă într-un centru de carantină din municipiul Buzău. Acesta este primul pacient cu coronavirus internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la două săptămâni după ce unitatea a fost declarată spital Covid-19.

Potrivit managerului unităţii, Adrian Danielescu, bărbatul a fost adus de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

”Bărbatul prezintă tuse seacă, fără a ridica probleme grave de sănătate. A fost internat pe secţia noastră de Infecţioase, izolat şi ţinut sub supraveghere. Era revenit din Germania şi a stat o perioadă într-un centru de carantină. E confirmat cu Covid-19", a declarat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

Acesta a specificat că bărbatul nu a fost transportat cu izoleta la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, deoarece nu s-a impus acest lucru. 

O filmare cu telefonul surprinde reacţiile câtorva angajate ale spitalului din Râmnicu Sărat la vederea în premieră a echipajului pentru intervenţii speciale şi a bolnavului adus de acesta. 

    

Recent, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid-19 şi Lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2, care a fost publicat în această săptămână în Monitorul Oficial nr. 263/2020.

”Există echipamente de protecţie pentru tot personalul, conform protocoalelor în vigoare, pentru aproximativ 10 zile urmând ca în săptămâna care urmează să fie aduse echipamente, medicamente şi materiale de protecţie pentru perioada următoare. De asemenea, sunt aşteptaţi şi medicii pe care Ministerul Sănătăţii îi va detaşa la Râmnicu Sărat pentru a asigura deficitul din spital”, a precizat Sorin Cârjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat. 

Ministerul a decis ca Spitalul Municipal Râmnicu Sărat să fie unitatea suport de tratare a cazurilor confirmate cu Covid-19, la nivelul judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite