„Ora Pământului”, marcată şi în centrul oraşului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La iniţiativa organizaţiei Junior Chamber International - Buzău, aproximativ 100 de buzoieni au marcat, sâmbătă seară, în centrul oraşului, „Ora Pământului”.

Tinerii s-au adunat în Piaţa Dacia din municipiul Buzău unde, din lumânări aprinse, au desenat simbolul „Earth Hour”, cifra „60+”. Totodată, timp de o oră, luminile din Palatul Comunal şi iluminatul public în zona platoului Dacia au fost oprite. Tot cu această ocazie, cinci elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian” Buzău au susţinut un minirecital acustic.

„Ora Pământului” are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. 

Evenimentul se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când Asociaţia WWF (World Wide Fund for Nature) Australia a organizat prima ediţie a acestuia în oraşul Sydney.

În anul 2013, peste 7.000 de oraşe din peste 152 de ţări au stins lumina timp de o oră, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Citeşte şi: VIDEO Accident de circulaţie cu un mort şi trei răniţi, la Ţinteşti

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite