Mii de buzoieni, la slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepsicopală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Cinci mii de credincioşi buzoieni au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepiscopală. Soborul de preoţi, în frunte cu IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a ţinut slujba pe treptele lăcaşului.

Vremea bună a scos credincioşii din case în număr mare, după doi ani de interdicţii severe cauzate de pandemie.  

Mulţimea s-a adunat în curtea catedralei însă a ocupat şi sensul giratoriu din faţa lăcaşului, circulaţia fiind restricţionată în zonă.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei ÎPS Ciprian a pomenit în discursul din acest an de provocările cu care se confruntă toată umanitatea, în urma declanşării războilui din Ucraina.

ÎPS Ciprian a denumit acest război ca fiind unul fratricid, exprimându-şi îngrijorarea faţă de acest conflict care a tulburat toată omenirea.

Totodată, înaltul prelat a lăudat eforturile credincioşilor români care s-au mobilizat exemplar pentru a alina suferinţele refugiaţilor ucraineni.

Procesiunea s-a mutat apoi în interiroul catedralei iar credincioşii s-au încolonat pentru a le veni rândul să ia pască.

Cu o seară înainte, peste două mii de buzoieni au participat la slujba de prohod, care a culminat cu un pelerinaj pe străzile Buzăului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite