Turist francez, impresionat de mâncarea românească: „Gătiţi bine carnea de miel, copt sau la grătar” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Baptiste este căsătorit cu o româncă
Jean-Baptiste este căsătorit cu o româncă

La doar o sută de kilometri distanţă de Bucureşti, în Ţinutul Buzăului, turiştii români şi străini deopotrivă descoperă ingredientele unei vacanţe reuşite de Paşte. Printre ei se numără şi familia Holcroft, din Franţa, ea româncă, el francez.

Alina şi Jean-Baptiste locuiesc în Strasbourg, unde românca s-a stabilit după facultate. Au doi copii mici şi servicii care le ocupă mult timp. 

De aceea, mărturisesc ei, nu-şi permit multe călătorii în România, într-un an.

Soţilor Holcroft le-a intrat însă în obişnuinţă ca de sărbători să-şi aducă fetiţele la Bucureşti, în casa bunicilor, prilej pentru întreaga familie de a vizita frumuseţile ţării.

”Paştele este o sărbătoare foarte importantă şi nouă ne lispeşte, celor din Diaspora. De aceea ne adunăm când avem ocazia pe meleagurile natale”, spune Alina Holcroft. 

În aceste zile, Alina a decis să-i arate lui Jean-Baptiste atracţiile şi mâncărurile de Paşte din zona Buzăului. Pentru francez, preparatele româneşti nou descoperite sunt surprinzătoare.

”Pentru Paşte, gătiţi bine carnea de miel, copt sau la grătar. Este o plăcere pentru noi să o mâncăm”, spune Jean-Baptiste.

Familia Hoolcroft este găzduită în aceste zile de o familie din municipiul Buzău şi are în plan să viziteze Mănăstirea Ciolanu, Muzeul chihlimbarului de la Colţi, aşezările rupestre din Munţii Buzăului şi Focurile Vii de la Lopătari.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite