Doi activişti civic, aproape să fie linşaţi de samsari de păsări din Prahova. O maşină a Poliţiei, avariată VIDEO

0
0
Captură video: Robert Niţu
Captură video: Robert Niţu

„Activistul Buzoian”, cel care a fost bătut de faţă cu poliţia în timp ce investiga ilegalităţile unor negustori de păsări vii, a avut parte de un episod tras la indigo, din care nu au lipsit urmăririle, ameninţările şi loviturile cu piciorul în maşină. De data asta, a suferit avarii inclusiv o autospecială a poliţiei.

Robert Niţu, însoţit de doi colaboratori, a avut de-a face sâmbătă cu samsari prahoveni deranjaţi când încărcau păsări de la o fermă din Vaslui.

În clipul filmat de Niţu Robert apare colegul său, Geană Hary Florin, împreună cu şoferul luat în misiune de cei doi activişti civic. 

Ei s-au aflat sâmbătă în localitatea Banca, din Vaslui, pe urmele unor samsari de păsări vii din Prahova, bănuiţi de activişti că ar săvârşi mai multe ilegalităţi, între care evaziune fiscală şi încălcarea normelor sanitar-veterinare. 

Ca să scape de agresori, cei trei justiţiari s-au adăpostit într-o fermă, până când le-a sosit în sprijin un echipaj de poliţie. În timp ce maşina activiştilor trecea, escortată de autospeciala poliţiei, pe lângă dubele încărcate cu găini, mai mulţi bărbaţi au început să se agite şi să-i ameninţe pe cei trei intruşi care-i deranjaseră din activitate. 

Unul dintre agresori le-a lovit maşina cu piciorul, iar altul a spart cu o piatră luneta maşinii de poliţie. Pe imaginile postate de activişti se observă că samsarii continuă cu poliţiştii de faţă să aibă porniri agresive.

În luna iunie, activistul Robert Niţu a fost bătut de faţă cu poliţia, după ce a încercat să fotografieze câţiva samsari de păsări din Cernăteşti, judeţul Buzău.  

Trei indivizi au încercat să-l blocheze în trafic, cu maşinile puse de-a curmezişul drumului, moment în care au avut loc câteva tamponări. Activistul Buzoian a reuşit să scape iniţial iar pe drum a cerut ajutorul poliţiei, prin apel la 112. Într-un final, după ce i-au îmbrâncit şi pe agenţii de poliţie, agresorii au fost încătuşaţi de mascaţi. Ei sunt cercetaţi în libertate.

Vă recomandăm şi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite