Deficit mare de medici, în Buzău. Pentru a-i atrage, autorităţile le construiesc un bloc cu 20 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa CJ Buzău
Sursa CJ Buzău

Judeţul Buzău se confruntă cu o criză de medici specialişti care ar trebui să trateze afecţiuni grave. Este concluzia unui raport realizat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pe primele nouă luni ale acestui an.

Un deficit major de medici se înregistrează în specializarea Oncologie, acolo unde ar trebui să fie şapte specialişti, în raport cu numărul bolnavilor. 

La Buzău, sunt însă doar trei medici oncologi şi un specialist pentru bolile hemato-oncologice, care au în grijă aproape 1.200 de buzoieni. 

Şi nu doar oncologia duce lipsă de medici. În cadrul programului naţional de diabet zaharat care se derulează la nivelul judeţului Buzău ar trebui să ofere consultaţii 12 specialişti, dat fiind numărul din ce în ce mai mare al bolnavilor, însă sunt doar şapte medici care au grijă de peste 17.250 de persoane. 

Pentru medicii care locuiesc în alte judeţe dar acceptă să profeseze la Buzău, autorităţile judeţului construiesc în locul fostei maternităţi un bloc cu cinci etaje care va avea 20 de locuinţe.  

Acestea vor fi extrem de spaţioase, pe fiecare etaj fiind distribuite patru apartamente, dintre care trei cu două camere a căror suprafaţă utilă va fi de circa 68 sau 70 de metri pătraţi şi un apartamen cu o cameră cu o suprafaţă utilă de 48 de metri ptraţi. 

De asemenea, pe fiecare etaj vor fi amenajate o cameră de depozitare şi un uscător.

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite