Crimă teribilă într-un sat din Buzău. Suspecți, trei copii care au vrut să-i fure bicicleta unui consătean de 81 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o amplă anchetă în desfășurare, în localitatea Pogoanele, după ce un bătrân de 81 de ani a fost ucis cu brutalitate de trei copii. Aceștia l-au prins pe octogenar într-o vie, departe de sat, și l-au bătut pentru a-i fura bicicleta.

Copiii sunt încă în familii. SURSA Arhivă adevarul.ro
Copiii sunt încă în familii. SURSA Arhivă adevarul.ro

Întâmplarea parcă desprinsă din filmele de groază a avut loc în noaptea de miercuri spre joi (22/23 martie 2023), în afara localității Căldărăști, sat din componența orașului Pogoanele.

Cei trei copii, de 9, 10 și 15 ani, l-ar fi atacat pe moș Samoilă chiar când se pregătea să plece acasă, dintre butucii de vie la care lucrase toată ziua. Se întunecase, iar traficul pe șoseaua din apropiere era aproape inexistent.

Bătrânul atacat de micii săi consăteni, care puteau să-i fie strănepoți, s-ar fi luptat pentru viața sa. Sunt indicii care dovedesc acest lucru, spun surse din apropierea anchetei. Cadavrul bătrânului a fost descoperit de un localnic din Căldărăști, care mergea spre cultura sa de viță-de-vie.

Filmul evenimentului

Acesta a văzut trupul dezbrăcat complet, acoperit parțial cu vegetație și pământ. Capul îi era sprijinit pe un butuc de vie. Victima avea multe urme de echimoze, de la loviturile primite, iar la mâini erau semne lăsate de o funie, semn că atacatorii îl imobilizaseră.

Când a fost găsit, brațele bătrânului erau lângă corp, semn că și-a desfăcut singur legăturile ori i le-au desfăcut agresorii înainte să fugă. Potrivit unor surse, victima avea pământ în gură și în pumni, indicii care le vor oferi procurorilor date despre modul în care bătrânul Samoilă a fost omorât.

Copiii și victima lor sunt din același sat.

„Cei trei copii provin din familii monoparentale, unii fără tată, alții cu mame decedate, deci foarte săraci. Toți sunt beneficiari de ajutor social”, spune Ion Ștefan, șef Biroul de Asistență Socială Pogoanele.

Bicicleta pentru care octogenarul a fost omorât în bătaie a fost găsită în curtea puștiului de 15 ani. Minorii acuzați de uciderea bătrânului Samoilă vor fi asistați la anchetă de către reprezentanții Protecției Copilului Buzău. Potrivit șefului Biroului de Asistență Socială Pogoanele, minorii sunt deocamdată acasă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite