Cei patru suspecţi reţinuţi în dosarul „usturoiul”, cercetaţi în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru cetăţeni din comuna Râmnicelu reţinuţi, joi, de Poliţie, în urma percheziţiilor efectuate în cadrul unei ample acţiuni care a vizat probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de evaziune fiscală cu legume din spaţiul intracomunitar, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Cei patru suspecţi nu vor avea voie să părăsească localitatea, a decis, vineri după-amiază, o instanţă a Tribunalului Buzău.

În cursul zilei de joi, peste 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor, în urma a nu mai puţin de 45 de percheziţii efectuate de către poliţiştii buzoieni pe raza municipiului Râmnicu Sărat şi a comunelor Râmnicelu şi Boldu. În cadrul acestei acţiuni, a fost documentată activitatea infracţională a 44 de administratori de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectaţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

Cei patru cetăţeni reţinuţi cu acestă ocazie sunt suspectaţi că ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile. Mai exact, suspecţii aduceau cantităţi uriaşe de legume şi declarau statului că le vând cu adaosuri minime. În realitate, marfa era vândută pe piaţa locală la preţuri şi de douăsprezece ori mai mari. Nedeclarate, aceste tranzacţii nu erau, evident, impozitate. 

Totodată, pentru a disi­mula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, care nu deţineau spaţii de depozitare, cu acceptul acestora.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată până în prezent la peste două milioane de euro.

Citeşte şi: 

VIDEO O prostituată a ieşit cu copilul după ea la produs

VIDEO Dosar penal pentru prostituata care a ieşit la produs cu copilul de mână

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite