Cea mai mare şcoală din Buzău, sub presiunea valului 4 de Covid-19: 13 clase închise, peste 400 de elevi, în online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Cea mai mare unitate de învătămănt primar şi gimnazial din municipiul Buzău  este copleşită de o nouă explozie de cazuri de Covid-19. Numai în cursul zilei de joi conducerea Şcolii numărul 11 a dispus ca trei clase să-şi suspende cursurile şi să treacă în online pentru 14 zile.

Până în prezent, 13 clase dintre cele 73 au fost închise, după depistarea mai multor elevi infectaţi cu Covid-19.

Conducerea Şcolii numărul 11 este îngrijorată, dat fiind ritmul în care se produc infectările zilnic. Directorul unităţii şcolare din cartierul Micro III, Tincuţa Iftime, face apel la părinţi să nu-şi trimită copiii bolnavi la şcoală.

„Noi facem toate eforturile să le oferim condiţiile cele mai bune si să respectăm protocoalele sanitare. Totul depinde acum doar de părinţi ca să nu-i trimită bolnavi la şcoală atunci când observă că se simt rău sau că au febră”, a precizat Tincuţa Iftime. 

Lipsa de personal medical din şcoli, pentru trierea elevilor cu anumită simptomatologie, adânceşte criza iar despre testare antigen rapidă de Covid-19 nici nu poate fi vorba din cauza acordului parental care este aproape imposibil de obţinut de către conducerea şcolilor.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău s-au înregistrat 140 cazuri noi de infectare şi o reinfectare cu noul coronavirus.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, cei 140 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 au vârste cuprinse între 2 ani şi 85 de ani. Au fost efectuate în total 780 de teste.

DSP Buzău a raportat joi şi şapte decese. Este vorba despre cinci paciente cu vârste cuprinse între 47 şi 83 de ani şi doi pacienţi cu vârste de 72 de ani, respectiv 84 de ani.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

 Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite