Zăpada provoacă blocaje în Capitală. Autobuzele staționează din cauza dâmburilor de zăpadă iar utilajele de deszăpezire nu fac față

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijloacele de transport în comun din Bucureşti sunt blocate sau staţionate pe unele artere din cauza ”dâmburilor de zăpadă”, a anunţat sâmbătă, 20 ianuarie Societatea de Transport București.

Mijloacele de transport circulă greu FOTO: Facebook Tudose Dumitru
Mijloacele de transport circulă greu FOTO: Facebook Tudose Dumitru

UPDATE, ora 11.50: Ca urmare a fenomenelor meteo, situația intervențiilor gestionate de pompierii ISU B-IF în data de 20.01.2024, intervalul orar 06:00 - 11:00, se prezintă astfel: 60 de intervenții în București

Au fost îndepărtați 59 de copaci, 2 garduri, 1 stâlp de iluminat.

Au fost avariate 54 de autoturisme Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Societatea de Transport București a anunțat sâmbătă dimineață că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand, pe sensul Platforma Industrială Pipera din cauza deraierii unuia dintre ele.

De asemenea, autobuzele ”nu mai circulă pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil și efectuează opriri în stații la bordură”, mai anunță STB.

”Din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere ale Capitalei, vehiculele STB înregistrează blocări și staționări. Au fost dirijate mijloace de intervenție pentru reluarea circulației în cel mai scurt timp”, a transmis, sâmbătă, STB, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Poliţiştii locali din Bucureşti au verificat modul în care operatorii de salubritate respectă obligaţiile care le revin privind deszăpezirea şi au mers în zonele în care exista posibilitatea depunerii de polei. "În urma activităţilor desfăşurate şi a monitorizării video, s-a constatat faptul că operatorii de salubritate au verificat străzile din Urgenţa 1 şi 2, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor şi au acţionat prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant, acolo unde au fost solicitaţi să intervină", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă dimineaţă, de Poliţia Locală Bucureşti.

La București a nins ca în povești FOTO: facebook
La București a nins ca în povești FOTO: facebook

Operatorii de salubritate intervin pentru deszăpezire și împrăştiere de material antiderapant şi pluguire, astfel: în Sector 1 – Romprest: 40 utilaje şi 170 operatori; în Sectorul 2 - Supercom: 41 utilaje, 50 operatori şi 5 coordonatori, în Sectorul 3 -  Direcţia de Salubritate: 30 utilaje şi 150 operatori,  Sectorul 4 – Rosal:  54 utilaje şi 30 operatori, în Sectorul 5 - Salubritate Fapte: 38 utilaje, 140 operatori şi 20 coordonatori și în Sectorul 6 -  Urban: 24 utilaje, 265 operatori şi 16 coordonatori. ”La această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă”, a mai transmis Poliţia Locală Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite