VIDEO STB a întâmpinat tăierile de buget cu cântec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societaţii de Transport Bucureşti (STB) i-a fost tăiat bugetul acordat din partea Primăriei Bucureşti, aceasta fiind nevoită să-şi diminueze cheltuielie cu 357,5 milioane de lei. Drept răspuns societatea a intrat în regim de austeritate, dar nu înainte de a celebra 110 ani de la înfiinţare cu un concert la care au cântat Jo, What’s Up şi Smiley.

Printre măsurile de austeritate se numără: 1) efectuarea de economii la nivelul fiecărei entităţi organizatorice, 2) reducerea drastică a achiziţiei de materiale, piese de schimb, lucrări şi servicii până la nivelul minim pentru asigurarea continuităţii desfăşurării activităţii, 3) stoparea angajărilor sau angajarea de personal numai în corespondenţă cu desfacerea de contracte de muncă, 4) stoparea promovărilor şi respectarea fără excepţie a procedurilor de trecere/numire pe funcţii, 5) reanalizarea modului de acordare a unor sporuri pentru personalul productiv, 6) reanalizarea acordării anumitor tipuri de sporuri (ore suplimentare, consecutivitate, sâmbătă/duminică) anumitor categorii de personal, 7) amânarea aplicării creşterilor salariale preăvzute la 1.09.2019 şi 8) amânarea / sistarea temporară a unor prevederi incluse în Contractul colectiv, respectiv decontarea contravalorii biletelor de odihnă şi tratament.

Călătorii, care deja consideră transportul în comun o experienţă neplăcută, sunt de părere că totul se va răsfrânge asupra lor: „Groaznic, cred că toată lumea o să sufere, în principal călătorii. Nu o să se mai cumpere nimic, nu o să se mai achiziţioneze nimic.” O altă călătoare a venit cu o idee salvatoare: „Înseamnă că trebuie să ne mutăm din Bucureşti.”

Şi cei prezenţi la spectacol au fost dezamăgiţi de decizia luată: „Sunt oameni de proastă calitate care ne conduc şi asta este. Nu am ce să le cer. Toţi sunt o apă şi un pământ, sunt nişte nenorociţi, care nu se gândesc, sunt egoişti.”

Cu toate aceastea angajaţii STB sunt mai optimişti, ei nu cred că vin vremuri grele pentru companie:„Păi tocmai ieri a zis domnul director că nu o să se taie. Noi îl credem pe domn’ director.”

Seara a fost animată de Jo, What’s Up şi Smiley. What’s Up fiind şi cel care cântă noul imn STB, melodia „Oraş’n mişcare”, creată special pentru o campanie de promovare a companiei. Aceasta a fost dur criticată, precum şi artiştii şi vloggerii care au luat parte, pentru că arăta doar partea frumoasă a mersului cu transportul public prin capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite