Un bloc din București, construit în perioada interbelică, va fi restaurat cu bani europeni

0
Publicat:

Un bloc de locuințe construit în perioada interbelică în centrul Capitalei, pe strada Dianei nr. 2, va fi consolidat și restaurat cu bani europeni din PNRR,. Clădirea emblematică e situată în proximitatea Pieței Rosetti.

Blocul care va fi consolidat / Foto: PMB
Blocul care va fi consolidat / Foto: PMB

Proiectul, depus de Municipiul București prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a clădirii. Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 7.957.231,96 lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna februarie 2023 va fi implementat până în luna februarie 2026.

Blocul situat în str. Dianei, nr. 2, sector 2, București este o construcție multietajată cu regim de înălțime S+P+5E+M, cu funcțiunea de locuințe colective și spații cu altă destinație. Clădirea, încadrată în clasa de risc seismic RsI, a fost construită în anul 1928 și are o suprafață desfășurată de 1940 mp. Imobilul este cuprins atât în Zona Construită Protejată nr. 18 Vasile Lascăr, cât și în Zona Construită Protejată nr. 5 Carol.

Blocul care va fi reabilitat / Foto: PMB
Blocul care va fi reabilitat / Foto: PMB
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite