Tudor Chirilă declară război petrecerilor din parcul Herăstrău. „Așa ceva nici în Ibiza nu găsești”

0
Publicat:

Tudor Chirilă a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care critică autoritățile care nu iau măsuri pentru a să păstra liniștea în vecinătatea Parcului Herăstrău. Petrecerile zgomotoase din parc se aud în jur și deranejază locuitorii, fără ca cineva să intervină.

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă

Artistul adresează mesajul său Primarului Capitalei Nicoșor Dan, lui Clotilde Armand, Raluca Rurcan și Primăria Sectorului 1,precum și Ministerului Culturii și Poliției Locale. 

Azi noapte iar a fost festival în Herăstrău. Ce nu știe Poliția Locală Sector 1 sau poate nu înțelege, este că luciul apei propagă și/sau amplifică sunetul, după caz. Astfel că poți auzi discotecile <autorizate> (i)legal de pe străzile din apropierea podului Grant dacă locuiești mai sus și orientat spre nord, nord-est. Că e absurd și imoral să transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci, e o chestiune evidentă și orice cetățean dintr-o țară europeană mai răsărită știe asta. Doar că noi nu locuim într-o țară normală, ci într-una de speciali, preocupați doar de viețile lor, de copiii lor, de afacerile lor, de orașul lor care e doar al lor, nu și al <normalilor>”, a scrie el pe pagina sa de Facebook.

Critici la adresa autorităților

Artistul a mai criticat modul în care autoritățile își fac datoria acolo.

Când ești client pe terasele alea din Herăstrău te simți bine, noapte de vară, mai un șpriț, mai o gagică, poate iese ceva. Te faci avioane după care te duci să te culci în liniște că, na, ai obosit să-ți bubuie David Guetta în cap. Doar că locuitorii din zonă nu au parte de liniștea de care ai tu nevoie, client la terasă care te-ai distrat toată noaptea pe nesomnul altora.

Ei, tocmai pentru că nu poți aștepta empatie și exerciții de substituție de la toată lumea, există autorități. Care într-o țară normală și-ar face treaba. Aici doar pasează responsabilități care în final ajung tot în curtea celui prejudiciat”, a mai scris el.

De asemenea, despre Parcul Herăstrău spune că a ajuns „un parc insalubru, monument istoric și noaptea un cartier de discoteci care deranjeaza locuitori de pe TOATE laturile parcului.”

Așa ceva nici la Ibiza nu găsești. Ăsta e rezultatul administrațiilor locale de treizeci de ani încoace, rezultatul haosului urbanistic și rezultatul flexării legilor fără consecințe drastice. Pe cale de consecință, ne îndreptăm către autoritățile prezente. Aveți de gând să faceți ceva cu Herăstrăul?” continuă artistul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite