Restricții temporare de trafic în Municipiul București, pe Aviatorilor

0
Publicat:

În vederea amenajării benzii BUS pe Bd. Aviatorilor, dinspre Bd. Mircea Eliade către Piața Charles de Gaulle, de către Primăria Municipiului București, au fost instituite restricții de circulație pe banda III a Bd. Avatorilor la intrarea în Piața Charles de Gaulle.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat cu ceva timp în urmă începerea lucrărilor de amenajare pentru un nou traseu cu bandă unică destinat transportului public, de la Piaţa Presei la Piaţa Victoriei.

image

”Avem o veste bună pentru călătorii noștri: STB va circula mai rapid pe relația Nord - Centru! Cu suport instituțional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulației pe traseul Piața Presei - Regele Mihai I - Bd. Kiseleff - Piața Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor. Călătoria de la Nord spre Centru se va face RAPID - cu ajutorul benzilor unice, confortabil- datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulație, dar și accesibil - datorită tarifului, precum și poziționării stațiilor”, a declarat directorul deneral al Societății de Transport București (STB) S.A., Daniel Istrate.

Culoarul unic pentru autobuze începe de la Piața Presei și continuă:

Pe B-dul Regele Mihai I

Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.

Pe Șoseaua Kiseleff

Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

Pe B-dul Aviatorilor

-Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.

-Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite