Protestele faţă de proiectul de la Roşia Montană se mută în tramvai. Manifestanţii informează printr-un eveniment inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au organizat o acţiune de informare despre Roşia Montană ce se desfăşoară în mai multe tramvaie simultan FOTO Adevărul
Protestatarii au organizat o acţiune de informare despre Roşia Montană ce se desfăşoară în mai multe tramvaie simultan FOTO Adevărul

Protestele din Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană prind o alură inedită sâmbătă după-masă, când organizatorii şi manifestanţii merg cu mai multe tramvaie în încercarea de a face o campanie de informare despre cauza lor.

UPDATE:  Peste 30 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană s-au urcat, sâmbătă după-amiază, în tramvaiul 21, la capătul de linie de la Piaţa Sfântul Gheorghe, cu pliante pe care le-au împărţit călătorilor, pentru a-i informa care sunt efectele exploatării cu cianuri, relatează Mediafax.


Potrivit anunţului manifestanţilor, cei prezenţi se vor întâlni la capătul mai multor tramvaie şi începând cu ora 17.00 vor merge într-un soi de turneu, pe echipe de cate 20-30 oameni cu tramvaiul dus-intors cu bannere si materiale info despre proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Mai exact, este vorba de patru tramvaie cu numere diferite şi cu trasee diferite care, toate, pleacă din zona centrală şi se îndreaptă către periferii. Redăm mai jos traseul acestora.

Tramvaiul 7: Piata Unirii (punct de întâlnire) – Bd Regina Maria – Str. 11 Iunie - Str. Constantin Istrate - Sos Viilor – Sos Giurgiului (capăt)

Tramvaiul 14: Piata Sf. Vineri (punct de întâlnire) – Bd. Corneliu Coposu – Calea Calarasi – Str. Traian – Bd. Ferdinand – Sos Pantelimon (capăt)

Tramvaiul 21: Piaţa Sf. Gheorghe (punct de întâlnire) – Calea Mosilor – Piata Obor – Sos Colentina (capăt)

Tramvaiul 32: Piaţa Unirii - Piaţa Chirigiu - Şoseaua Progresului - Piaţa Rahova - Mărgeanului - Depoul Alexandria

Ora de întâlnire a grupurilor este 16:00, iar plecare se va face la ora 17:00 „cu tramvai cu tot", organizatorii punând şi o hartă a traseului la dispoziţia celor interesaţi să participe la acţiunea de informare.

Toţi cei care sunt interesaţi să participe sunt îndemnaţi de organizatori să respecte regula de bază şi anume să cumpere bilet înainte de a urca în tramvai.

Pe aceeaşi temă:

Ziua 13 de proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană. Manifestanţii au împânzit străzile din Centrul Istoric

UPDATE Ziua 12 de proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană. Mulţimea s-a mutat în pasaj

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite