Proiect de înfrăţire între Bucureşti şi Kiev, pe agenda şedinţei extraordinare a CGMB de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiev, un oral sub asalt FOTO EPA-EFE
Kiev, un oral sub asalt FOTO EPA-EFE

CGMB are luni pe ordinea zi, printre altele, şi un punct referitor la aprobarea initierii demersurilor pentru încheierea unei întelegeri deînfrăţire între Municipiului Bucureşti şi capitala ucraineană Kiev.

Cele două capitale ar urma să coopereze în domeniile administraţiei, economiei, comerţului, sănătăţii, educaţiei, culturii, turismului, mediului înconjurător, precum şi în alte domenii compatibile cu politicile lor „pentru a promova properitatea şi dezvoltarea pe baza egalităţii beneficiilor reciproce". Proiectul este iniţiat de consilierii generali PNL.

În noaptea de marţi spre miercuri, mai multe cartiere ale capitalei ucrainene au fost bombardate de armata rusă. Ministerul rus al Apărării a confirmat că a organizat atacuri cu rază lungă de acţiune cu arme de precizie care au vizat infrastructura de comunicaţii ucraineană. Marţi, zona din apropierea turnului de televiziune din capitala ucraineană, Kiev, a fost ţinta unui atac major al trupelor ruse.

„Avem căldură şi apă caldă", a declarat în mod repetat primarul Kievului, Vitali Kliciko, în mai multe interviuri pe care le-a acordat unor publicaţii occidentale în ultimele zile, printre care CNN şi AFP. Operatorul sistemului de încălzire centralizată din capitala Ucrainei, Kyivteploenergo, a anunţat miercuri, în jurul orei 18 (ora României), că doar 14 blocuri din Kiev nu au apă caldă, iar în alte 10 nu merge căldura, din cauza avariilor, conform Profit.ro.

Ministrul ucrainean al Culturii şi Politicii Informaţionale, Oleksandr Tkachenko, a solicitat, vineri, ”închiderea spaţiului aerian al Ucrainei, deoarece agresorii ruşi distrug obiective culturale ucrainene”, relatează CNN.

„Majoritatea crimelor de război ale lui Putin din Ucraina au fost comise pe cale aeriană”, a spus Tkacenko, potrivit unui comunicat al ministerului.”Rachetele şi avioanele Rusiei distrug în mod deliberat centrele istorice ale marilor oraşe. Putin vrea să distrugă tezaurul cultural al Europei, să îl ştergă de pe faţa pământului", se arată în comunicat.

„Un dictator nebun ameninţă că va distruge Catedrala Sf. Sofia din Kiev, o biserică sub patrimoniul UNESCO construită în secolul al XI-lea”, se mai precizează în comunicatul citat.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite