Peste 900 de kilograme de petarde și artificii, confiscate din casa unui bărbat din București

0
Publicat:

Polițiștii din București au descoperit peste 900 de kilograme de petarde și artificii în casa unui bărbat din Sectorul 1 al Capitalei. 

Peste 900 de kilogrme de petarde și artificii găsite în casa unui bucureștean - Foto Shutterstock
Peste 900 de kilogrme de petarde și artificii găsite în casa unui bucureștean - Foto Shutterstock

Polițiștii din București au confiscat aproape o tonă de materiale pirotehnice din casa unui bucureștean bănuit că deținea și comercializa produse de acest fel.

În dimineaţa de 5 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept", arată un comunicat al DGPMB, citat de Agerpres. 

Bărbatul vindea produsele mai ales în mediul online. Un mandat de percheziție, la domiciliul bărbatului care deținea importante cantități de materiale pirotehnice, a fost pus în executare marți, 5 decembrie, pentru a se proba activitatea infracțională a bănuitului.  

"Bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată şi ridicată de către poliţişti", potrivit sursei citate anterior.  

La sfârșitul lunii trecute, Prefectul Capitalei le-a cerut primăriilor de sector să nu autorizeze vânzarea produselor pirotehnice în spații publice sau private. Astfel, din acest an, bucureștenii nu vor mai putea cumpăra petarde sau artificii. Hotărârea a fost luată pentru că există tot mai multe cazuri în care copiii sunt răniți după ce folosesc astfel de materiale pirotehnice. 

Nici bine nu a început sezonul sărbătorilor de iarnă și au apărut deja cazuri în care oamenii sau copiii au fost răniți după folosirea acestui tip de produse.

Vânzarea petardelor și artificiilor din categoriile 1 și P1 către minori este interzisă și reprezintă infracțiune, pentru a se evita vătămarea corporală a tinerilor cu vârste sub 18 ani, în urma utilizării acestor articole.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite